Almanya’da üniversite öğrencilerinin dörtte biri sürekli stresten mustarip. İçlerinde psikolojik sorunları olanlar az olmadığı gibi antidepresan alanların sayısı da giderek artıyor. Bu bilgiler sağlık sigortası Techniker Krankenkasse’ye (TK) ait.

Kuruluşun 2015 Sağlık Raporu’na göre ülkede on üniversite öğrencisinden üçü yılda en az bir kere psikolojik teşhisle karşı karşıya kalıyor. Erkek öğrencilerde bu oran yüzde 15 olarak ortaya çıkıyor. En sık karşılaşılan hastalıklar ise şunlar: Depresyon, bedensel hastalıklara bağlı olmayan, daha ziyade yorgunluk, ağrı, mide ve bağırsak şikayetleri ile kendini gösteren somatoform bozukluk, uyum sağlama ve korku bozuklukları.

Geçtiğimiz yıl öğrencilerin hemen hemen yüzde dördü antidepresan almış. Bu oran 2006 yılına göre yüzde 43'lük artış anlamına geliyor. Üniversitelerdeki sınav zamanı yaklaştıkça bu hastalıklar daha yoğun bir biçimde nüksediyor. Tatil aylarında da ödevlerini yapmak veya stajını bitirmek zorunda olanlar için bu bozukluklara yakalanma ihtimali daha yüksek. Öğrencinin yaşı da bu hastalıklara yakalanmalarında belirleyici oluyor. Araştırmaya göre öğrencinin yaşı arttıkça hasta olma riski de artıyor.