Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Avrupa Mükemmellik Ödülü’ne layık görülen Sakarya Üniversitesi’ni tebrik etti. Kişisel sosyal medya sayfaları üzerinden tebrik mesajı yayımlayan Saraç, “Sakarya Üniversitemizi, başta rektörümüz olmak üzere, değerli akademik ve idari personeli ile öğrencilerini canı gönülden tebrik eder, bütün üniversitelerimizce de benzer başarılara imza atılmasını temenni ederim.” dedi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2015 yılı 'Avrupa Mükemmelik Ödülü'ne layık görülen Sakarya Üniversitesini kişisel sosyal medya sayfaları üzerinden tebrik etti. Saraç mesajında, “Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından özellikle ‘Liderlik’ ve ‘Kurumsal Mükemmellik’ boyutlarındaki başarıları kapsamında 2015 yılı 'Avrupa Mükemmelik Ödülü'ne layık görülen Sakarya Üniversitemizi, başta rektörümüz olmak üzere, değerli akademik ve idari personeli ile öğrencilerini canı gönülden tebrik eder, bütün üniversitelerimizce de benzer başarılara imza atılmasını temenni ederim.” dedi.

SAKARYA BU ÖDÜLÜ ALAN TEK ÜNİVERSİTE

Sakarya Üniversitesi, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından yürütülen 2015 EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü aldı. Bu ödülü alan bugüne kadarki Türkiye’deki tek üniversite. EFQM’in 9 ana ve 32 alt kriter ile yaptığı değerlendirmeleri sonucunda ‘Liderlik’ ve ’Kurumsal Mükemmellik’ başlıklarındaki başarıları kapsamında Avrupa Mükemmellik Ödülüne layık görüldü. Ödül Töreni 21 Ekim tarihinde Brüksel’de gerçekleşti. Ödüle genel olarak şirketler layık görülüyor, bu kapsamda alınan ödülün ayrı bir önemi var. EFQM Mükemmellik Ödülü’ne sahip olanlar arasında Bosch, BMW, Volkswagen, Xerox, Ricoh, Grundfos, Philips, EDF gibi dünya lideri kuruluşlar bulunuyor.