Yargıtay 16. Daire’de görülen Ergenekon davası temyiz incelemesinin beşinci duruşması sona erdi. Savunma yapan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) eski Başkanı Kemal Gürüz, yaptıklarından dolayı pişman olmadığını söyledi.

Öğleden sonraki bölümde savunması alınan Halil Kemal Gürüz iddianamede yer alan suçlamalardan bahsetti. Ankara Üniversitesi eski Rektörü Nusret Aras’ın ‘Cumhuriyet’e saygı’ mitingine katılmasını istediğini aktaran Gürüz, “Ben de kısa süre bulundum. Kemal Alemdaroğlu ile konuşurken arkamda ‘ordu göreve' pankartı yer alıyor. Bunlar ‘Türk Solu’ adlı bir gruptur. Benim hakkımdaki tek delil budur.” dedi.

O dönemde rektör olan kişilerle yaptığı konuşmalara değinen Gürüz, “Benim işim yükseköğretim. Yükseköğretim konularını görüştük. O konuşmaları yaptım. Hiç de pişman değilim.” şeklinde konuştu.

Gürüz, şöyle devam etti: “Savcılar göbeğini sallaya kaçmış. Benim alnım açık, başım dik. Beni bu devlet yetiştirdi. Ben bu şerefsizliği kendime yediremem. Onlar şimdi kendine kaçacak yer arıyor.”

Yargıtay’da görülen temyiz incelemesine yarın diğer sanıkların savunmalarının alınması ile devam edilecek.