Kayseri Kılıçaslan Liseleri IB World School öğrencisi Arif Demirkan, Houston Üniversitesi tarafından düzenlenen liseli öğrenciler arası makale yarışmasında ilk 15 öğrenci arasına girdi.

Arif Demirkan’ın 'Dünyada Yoksullukla Mücadelede Sivil Toplumlara ve Devletlere Düşen Görevler' üzerine yazdığı makale, 65 ülkeden katılan binden fazla makale arasında 15’incilik elde etti. Türkiye’den derece alan tek öğrenci olan Kılıçaslan IB World School öğrencisi Arif Demirkan, makalesini sunmak üzere Houston Üniversitesi tarafından Amerika’ya davet edildi.

Elde ettiği başarıdan ve Türkiye’yi temsil ediyor olmaktan dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını dile getiren dokuzuncu sınıf öğrencisi Arif Demirkan, “Yaklaşık üç aylık bir çalışma ve araştırma neticesinde bu makaleyi kaleme almış ve aralık ayı içerisinde Amerika’ya göndermiştim. Yarışmaya 65 ülkeden ve Amerika’daki 35 eyaletten katılım olmuş ve sonuçta 12 ülkeden 30 makale dereceye girmiş. Benim makalem ise 15’inci olarak büyük bir başarı elde etti. Bu benim ilk uluslararası başarım, makalemi sözlü olarak da sunmak üzere Amerika’ya davet edildim, bana destek olan okuluma çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kılıçaslan Liseleri Müdürü Salih Öngül de “Okulumuz bünyesindeki IB Okulu öğrencilerinin gelmiş olduğu akademik seviye ve İngilizceyi ana dilleri gibi kullanmaları okul idare ve öğretmenlerini oldukça mutlu ediyor. Houston Üniversitesi’nin düzenlediği yarışmaya Arif Demirkan ve Enes Erciyes isimli öğrencilerimiz katılmıştı. İki öğrencimiz de 3 aylık süre zarfında bir çok Türkçe ve İngilizce makale okuyarak ciddi bir bilgi birikimine sahip oldular. Neticede Arif Demirkan, dünyaca ünlü bilim adamlarının incelemesinin ardından dereceye girmeyi başardı ve Houston Üniversitesi'nin konuğu olarak nisan ayında Amerika’ya davet edildi. Kendisini, ailesini ve öğretmenlerini kutluyorum.” şeklinde konuştu.