Yoğun kar yağışı Ankara-İstanbul otoyolunu da öğle saatlerinden sonra bir süreliğine trafiği aksattı. Yolda uzun araç kuyrukları oluşurken bazı vatandaşlar ‘Ankara oyun havası’ oynayarak ısınmaya çalıştı.

Tüm yurtta başlayan kar yağışı Başkent Ankara’da da etkili oldu. Öğleden sonra başlayan kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde kendisini gösterdi. Özellikle Ankara-İstanbul otoyolunda etkili olan kar yağışı zaman zaman yolun kapanmasına ve uzun araç kuyrukları oluşmasına neden oldu. Onlarca TIR, ilerleyemedikleri için yol kenarlarına park etmek zorunda kaldı.

Ankara-İstanbul otoyolunda Ankara istikametine yoğun kar yağışı nedeniyle trafik bir süre durdu. Üşümekten ve trafikte beklemekten yorulan vatandaşlar ‘Ankara oyun havası’ oynadı. Aracın müzikçalarını açan bazı sürücüler sıkışan trafik arasında ‘Ankara oyun havası’ oynayarak ısınmaya çalıştı. Bir süre sonra trafiğin açılmasıyla sürücüler araçlarına binerek yollarına devam etti.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara için çarşamba ve perşembe günleri de kar yağışı olacağı uyarısında bulundu.