Hatay'ın Erzin ilçesinde 9 yaşındaki Elif Balıkoğlu'nun yaralandığı okul önündeki kazayı protesto eden veliler, çevre yolunu 1 saat trafiğe kapattı. Velilerin çağrılarına rağmen İlçe Kaymakamı Hasan Yaman olay yerine gelmedi.

Erzin'de dün Mehmet Akif İlköğretim Okulu önünde meydana gelen üzücü kazada, ilköğretim 3.sınıf öğrencisi Elif Balıkoğlu, Erzin'den Osmaniye'ye giden yolcu minibüsünün çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Okul önünde hiç bir güvenlik önleminin olmamasına tepki gösteren veliler, kazanın meydana geldiği yolu trafiğe kapattı. Yol üzerinde oturma eylemi yapan yaklaşık 150 veli, ilçe kaymakamı Hasan Yaman'ın yanlarına gelerek dertlerini dinleyip çözüm bulmasını istedi.

Olaya büyük tepki gösteren Okul aile birliği başkanı Sibel Karaca, "Okul önünde hiçbir güvenlik önlemi yok. Polis düzenli gelmiyor. Bazen geliyor, bazen de gelmiyor. Okulumuz önünde kasis, üst geçit, ya da trafik lambasından biri olsaydı bu üzücü kaza meydana gelmeyecekti. Bir çok kez kendi imkanlarımızla yetkililere ulaştık. Ama hiçbir netice alamadık. Kasis yapılması için müracaat ettik. Yol çevre yolu olduğu için karayolları izin vermedi. Bugün bir velimizin canı yandı. Yarın da bir başka velinin canı yanmasın." dedi.

Okulda gerekli önlemlerin alınmadığını söyleyen velilerden Hatice Tatlı, "Buraya emniyet benimle birlikte geliyor. 5 dakika duruyor. Polisin ders başlamadan yarım saat önce gelmesi lazım. Ders başladıktan yarım saat sonra da gitmesi lazım. Yetkililer işlerini düzgün yapsınlar. Buraya bir üst geçit yapsınlar. Burada sürekli kaza yaşanıyor. Emniyet müdürü gelince duba koydular. Müdür gidince kaldırdılar." diye konuştu.

"KALICI ÇÖZÜM OLMAZSA EYLEME DEVAM EDECEĞİZ"

Geçtiğimiz yıl aynı yerde kendi çocuğuna araba çarptığını söyleyen bir başka veli Figen Özdemir de, "Bu noktada sürekli kaza oluyor. Aynı avlu içerisinde hem ilkokul hem de ortaokul bölümü bulunuyor. Yaklaşık 500 öğrenci var. Sabah yedi buçukta başlayan eğitim öğlen üç buçuğa kadar devam ediyor. Bir öğrenci günde 3-4 kez dışarı çıkıp geliyor. Burada ciddi bir önlem alınması lazım. Biz veliler olarak kalıcı çözüm istiyoruz. Polisin 10-15 dakika durması yeterli değil. Bir hafta içerisinde kalıcı bir önlem alınmadığı takdirde eylemlerimize devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bu arada öğrenci velileri olaya duyarsız kalan Erzin Kaymakamı Hasan Yaman’a büyük tepki gösterdi. 1 saat boyunca yolu kapatıp Yaman’ın araçla 5 dakikalık mesafedeki okula gelmesini bekleyen velilerin umutlu bekleyişi boşa çıktı. Yetkililerin toplantılarda ‘Bütün öğrenciler bizim öğrencimiz’ dediğini hatırlatan veliler, ‘Bu çocuklar devletin çocuğuysa devletin yetkili kaymakamı buraya gelmeliydi’ şeklinde konuştular.
Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Salih Karakaş ve Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Asarkaya’nın uzun uğraşlar sonucu ikna ettiği veliler, eylemi sonlandırarak olay yerinden dağıldı.