Zekeriyaköy'de, bulundukları bölgede çok sayıda trafik kazası olduğunu, yetkililerin önlem almadığını ileri süren vatandaşlar eylem yaptı. 'Bu yolda ölümlü kaza istemiyoruz' yazılı dövizler taşıyan eylemciler, sorunun biran önce çözülmesini istedi.

Bahçeköy – Zekeriyaköy yolu Bahçeköy girişinde dün meydana gelen ölümlü kazadan sonra bu bölgede yaşayan vatandaşlar, söz konusu yol üzerinde çok sayıda kaza olduğu gerekçesiyle eylem yaptı. Yolu trafiğe kapatan vatandaşlar, 'Dikkat! Bu yolda artık ölümlü kaza istemiyoruz. Zekeriyaköy Halkı' yazılı dövizler taşıdı. Grup, yasak olmasına rağmen yolu kullanan bazı kamyon ve kamyonet sürücülerine tepki gösterdi.

Eylemin yetkililer tarafından dikkate alınmasını isteyen Zekeriyaköy Muhtarı Semra Özkaya; “En azından alternatif olarak şu virajın kenarının açılarak, virajın görülmesi sağlanabilir. Hızlı bir çözüm. Yani yol eğimi düşürülebilir. Yani bu ülkede ölümden gayrı her şeyin çaresi var. Lütfen çare adına devlet yetkililerinden bu yolun hızlı bir şekilde onarılarak, tatil edilerek hayata kazandırılmasını istiyoruz” dedi. Yolun özellikle yaz aylarında yoğun şekilde kullanıldığını dile getiren Özkaya; “Özellikle yaz aylarında denize Kilyos’a pikniğe gelen, İstanbul’un dörtbir tarafından gelen insanlarında kullandığını dikkate alacak olursak, nüfusun ve araç sayısının arttığını, artı imara açık olması sebebiyle yerleşimin arttığını da dikkate aldığımızda hızlı bir şekilde çözülmesini devlet yetkililerinden talep ediyoruz” diye konuştu.

Yolun bir an önce dezeltilmesini, ölümlerin sona ermesini istediklerini belirten Komşuluk Birliği Başkanı Nilgün Yamaner ise “Özellikle okulların açılacağı günlerde servis araçları 3. köprünün çevre yolu bağlantısı olması nedeniyle, kamyonların yarattığı tehlikeyi yazılı ve sözlü olarak özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME ve Gayrettepe Trafik Müdürlüğü’ne sözlü ve yazılı müracaatlarımız oldu. Bu yolun bir an önce ıslah edilmesini istiyoruz. Hem şehrin dışındayız, hem de şehrin uzağında gözden uzak bir yerde duruyoruz. Ne kaza, ne de ölümlü kaza olmasını istemiyoruz. Önlemlerin bir an önce alınmasını istiyoruz. Çünkü bu yol, yol standartlarına uygun bir yol değil. Bu sorunu bir an önce çözmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.