Erzincan’a 40 kilometre uzaklıkta bulunan Acemoğlu mevkiinde yol kesen PKK'lı teröristler, kaçmaya çalışan bir araca ateş açtı. Açılan ateş sonucu araç içerisinde bulunan 64 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti. Teröristler aynı bölgede bir TIR ve bir otomobili yakarak bölgeden kaçtı. Kaçan teröristlerin yakalanması için jandarma ekipleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldı. Ayrıca jandarma ekipleri Kemah istikametine araç geçişine izin vermiyor.

Olay bugün saat 16.30 sıralarında Erzincan-Kemah karayolunun 40’ncı kilometresi Acemoğlu köprüsü mevkiinde meydana geldi. Acemoğlu mevkiinde yol kesen teröristler eylem yaptı. O esnada A.R.V. idaresindeki ve içerisinde 4 kişinin bulunduğu araç bölgeden kaçmak istedi. Aracın kaçtığını gören teröristler aracı kurşun yağmuruna tuttu. Bu esnada araçta bulunan 64 yaşındaki M.V. teröristlerin açtığı ateş sonucu vurularak hayatını kaybetti.

Eylemlerine devam eden PKK terör örgütü mensupları, bir TIR ve bir aracı ateşe vererek olay yerinden kaçtılar. Jandarma ekipleri olay bölgesine 10 kilometre uzaklıkta bir bölgede araç geçişine güvenlik gerekçesi ile izin vermezken, 5 kişi olduğu tahmin edilen terörist grubun yakalanmasına yönelik bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Erzincan’dan İliç istikametine gittiklerini ve araçta eşi F.V., torunu 11 yaşındaki G.İ. ve amcasının hanımı M.V.’nin bulunduğunu söyleyen araç sürücüsü A.R.V., yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Kurşunları yiyince geri geri şarampole düştüm. Yanıma kadar geldiler. Bir erkek, bir bayan terörist yanıma geldi. Telefonları aldılar. 'Vurulduk' dedik. 'Biz ambulans göndereceğiz' dediler. Bir arkadaş geldi. Arabaya aldık getirdik. Bir arabayı durdurdum 'gitme' dedim. O sırada hanımım orada kaldı. Durdurduğum arkadaş da bizim hanımı almış getirdi. Fakat yengemi kaybettik. Amcamın eşi. Amcam köyde şimdi. Kendisine söylemedim. Gelirse ne yapacağız. Araçta çocuk vardı. Önde oturuyordu. Şaka yapıyorduk. Kurşun camdan vurunca kafasını camdan aşağı ittim. Çocuk 11 yaşındaydı.”

Öte yandan, Doğu Ekspresi yolcu treni de bölgede yaşanan terör olayı ve operasyon gerekçesi ile Erzincan istikametine geri gönderildi.