Bursa’da kuruyan asırlık çınar kırılarak yola düştü. Çınarın düşüşü esnasında araç ya da yayanın yoldan geçmemesi sebebiyle üzücü bir olay yaşanmadı.

Bursa Osmangazi İlçesi Muradiye Mahallesi'nde Devlet Hastanesi önündeki ana yol üzerinde bulunan 200 yıllık tarihi çınar aniden kırıldı. Büyük çoğunluğu kurumuş olan çınarın üstünde ki büyük bir dal gürültüyle yola devrildi. Ağaçtan ses geldiğini duyan vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Polisin yolu kestiği sırada kırılıp yola düşen çınar ağacı büyük korkuya neden oldu. Çınar ağacının yola düşmesi sebebiyle trafikte de aksama yaşandı.

SES DUYULMASA FACİA OLABİLİRDİ

Görgü tanıklarının anlattığına göre büyük bir facia vatandaşların duyarlığı sayesinde ucuz atlatıldı. Bir görgü tanığı yoldan geçen bir motor sürücüsünün olayı ucuz atlattığını belirterek, “Ağaçtan ses geldi, ses gelince arkadaşlar uyardılar, polise haber verdiler. Polis de zabıtayı aradı. Ağaçtan ses geliyordu ve dal kendiliğinden kırılarak yola düştü. Bir motor geçiyordu o anda, polis onu durdurdu bu tarafa aldı. Yoksa üzerine düşecekti, önünü polis kesti.” şeklinde konuştu

Daha sonra ekiplerin çalışması ile kırılan çınar ağacı yoldan kaldırılarak trafik normal seyrine döndü.