Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yola dökülen, henüz niteliği belli olmayan ve çevreye yoğun koku yayan madde büyük paniğe neden oldu. Vatandaşlar, kokuyu yoğun bir şekilde hissettiklerini ve korku yaşadıklarını söyledi. Olay yerine yakın olan evlerde bulunan bazı kişilerde mide bulantısı ve baş dönmesi görüldüğü kaydedildi. Etkilenenlerin hastanelere müracaat ettikleri belirtilirken, hastaneden bu yönde müracaatların olduğu teyit edilmedi. Olay yerine gelen yetkililer, yere dökülen maddeden numune aldı. Söz konusu maddenin ne olduğu incelemeler sonucu netleşeceği bildirildi.

Olay, İzmit Seka Park İkinci Etap girişindeki yolda meydana geldi. İddiaya göre, atık madde taşıyan bir araçtan yola henüz içeriği belli olmayan madde döküldü. Yolu kaplayan madde çevreye yoğun bir koku yaymaya başladı. Yola yakın evdekiler kokuyu hissetmeye başladı ve şikayetler baş gösterdi. Durum hemen, ekiplere bildirildi. Olay yerine ilk önce itfaiye ve polis ekipleri geldi. Yolu trafiğe kapatan ekipler, çevre emniyeti aldı. Bir süre sonrada olay yerine, Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, UMKE ekipleri geldi. Ekipler, olay yerinden numune aldı. Ayrıca gaz ölçümü yapıldı. Gaz ölçümünde bir bulguya rastlanmadığı belirtildi. Alınan numuneler, ilgili yerlerde inceleme yapıldıktan sonra dökülen maddenin içeriği tespit edilecek. İşlemler bittikten sonra da yola belediye görevlileri kum döktü.

Öte yandan, yola dökülen maddenin yaydığı koku nedeniyle, olay yerine yakın olan evlerde bulunan bazı kişilerde mide bulantısı ve baş dönmesi görüldüğü bildirildi. Etkilenenlerin hastanelere müracaat ettikleri belirtilirken, hastaneden bu yönde müracaatların olduğu teyit edilmedi. Olay yerinden geçen bazı vatandaşlar, maddeyi umursamazken, bazıları da koşarak uzaklaştı. Kokudan etkilendiğini belirten bir vatandaş, şunları kaydetti: "Çok yoğun ve kötü bir koku vardı. Tarif edilecek birşey değildi. Biz buraya yakın yerde belediye araçlarına doğalgaz dolduruluyor. Biz oradan geliyor sandık. Koku sonrası binalardaki vatandaşlarla dışarıya çıktık. Nereden geldiğini tespit etmeye çalıştık."

Yolu kumlamaya gelen bir görevli de yüzünü bir örtüyle kapatarak, kokudan etkilenmemeye çalıştı. Ardından yüzüne maske takmaya çalıştı, ancak bu kez de maskeyi yanlış taktı. Görevli, "Gaz mı, kimyasal madde mi bilmiyoruz ki." dedi. Bu arada, olay yerindeki görevliler ve basın mensupları da maske takarak korunmaya çalıştı.