Samsun’un Terme ilçesinde yola dökülen kimyasal reaksiyona girince, caddeyi kötü bir koku sardı. Kokudan rahatsız olan vatandaşlar reaksiyona giren maddenin ne olduğunu bilemedikleri için sağlığa zararlı olabileceğini düşünerek yetkililere haber verdi. İlçeye gelen Samsun İl AFAD ekipleri bölgede inceleme yaptı.

Fenk Mahallesi Çarşamba Caddesi üzerinde kargo nakli esnasında araçtan delinerek yola dökülen kimyasal toz temizlemek için suyla temas edince reaksiyona geçti. Caddede ağır bir kokuya neden olan kimyasal, tüm uğraşlara rağmen gitmeyince, mahalleli tedirgin olmaya başladı. Kimyasalın zararlı olabileceğini düşünen esnaflar yetkililere haber verdi. Konuya müdahale için AFAD ekipleri harekete geçti. Bölgede ve rögarda inceleme yapan yetkililer kokuyla ilgili detaylı bir çalışma başlattı.

Yapılan ölçümlerde insan sağlığına zarar verecek bir durum gözlenmezken, araç üzerinde kalan kimyasal poşete konularak inceletileceği belirtildi. Kokudan ve sağlıklarından endişe eden cadde sakinleri ise kimyasal ile ilgili kesin bir sonuç bekliyor.