Çanakkale Boğazı'nda bir tankerle çarpışan ve hasar alan yolcu gemisi onarılmak üzere Yunanistan'a giderken, boğazda karaya oturan geminin kurtarılması için çalışma başlatıldı.

Geçen hafta Cumartesi gece STİ Pimlico isimli akaryakıt tankeri ile çarpışarak hasar alan Malta bayraklı yolcu gemisi Louis Cristal, kaza gününden bu yana demirletildiği Gelibolu ilçesi açıklarından bugün ayrıldı. Çanakkale Boğazı'nı geçen yolcu gemisinin, onarılmak üzere Yunanistan'a götürüleceği öğrenildi. Kazaya karışan tanker ise yakıtı başka tankere sevk edildikten sonra Şevketiye açıklarında bekletiliyor.

Öte yandan; dün Çanakkale Boğazı geçişi esnasında dümen arızası nedeniyle Eceabat ilçesinin Kilye Koyu yakınında karaya oturan amonyum sülfat yüklü 109 metre uzunluğundaki 5 bin 581 grostonluk Panama bayraklı İbrahim Konan isimli kuru yük gemisini kurtarmak için de çalışma başlatıldı. Su altı kontrolleri yapılan geminin kaptanı, kendi imkanlarıyla kurtulmayı denedi. Bunda başarılı olamayınca Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü devreye girdi. Söndüren-7 ve Kurtarma-3 römorkörleri, gemiyi bulunduğu yerden kurtarmak için çalışma başlattı.