Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşlı yolcusunun eşyalarını indirmesine yardım eden otobüs sürücüsünün park ettiği otobüs, bir anda hareket ederek apartman bahçesine düştü. Kazada yaralanan olmazken, evin bahçe duvarında hafif çatlaklar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre Zafer Halimoğlu’nun kullandığı Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki 48 DM 669 plakalı belediye otobüsü, Taşyaka duraklarına yolcu getirdi. Burada yolcularını indiren otobüs sürücüsü, yaşlı yolcularının eşyalarını indirmelerine yardım etmek istedi. Otobüsün el frenini çeken sürücü Halioğlu, otobüsten indiği sırada araç hareket etmeye başladı.

Sürücü Zafer Halimoğlu otobüsün rampa aşağı hareketini önlemek için çaba gösterse de başarılı olamadı. 50 kişi kapasiteli belediye otobüsü rampa aşağı giderek 377. sokaktaki apartmanın avlusuna düştü. 3 metre yükseklikten apartmanın bahçesine düşen otobüste ve bahçede kimsenin olmaması muhtemel bir faciayı önledi. Kaza sonrasında apartmandaki bir dairenin duvarında küçük çaplı hasar meydana gelirken, otobüs düştüğü yerden polis ekipleri tarafından çıkartıldı.

Vatandaşlar cep telefonlarıyla otobüsü görüntülemeye çalışırken otobüs sürücüsü Zafer Halimoğlu, otobüsü büyük bir şok içinde şaşkınlıkla izledi. Sürücü Zafer Halimoğlu polise kaza anını anlatırken, yaşlı kişilere yardım etmek için otobüsten indiğini söyledi. Halimoğlu, “Arkama bir baktım araba kayıyor. Önüne geçtim ama tutamadım.” diye konuştu.