Sivas’ın Gürün ilçesinde yapılan aramada bir yolcu otobüsünde 25 kilo kubar esrar maddesi ele geçirildi. Bir başka otobüste ise 5 bin 50 paket bandrolsüz sigara yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Gürün ilçesi Bahçeiçi köyü mevki Malatya-Kayseri D-300 karayolu üzerinde yapılan yol kontrol ve arama faaliyeti sırasında, Siirt’ten İstanbul istikametine gitmekte olan yolcu otobüsünün bagaj kısmında iki ayrı valiz içerisinde 25 kilo 175 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan bir kişinin ele geçirilen malzemelerle birlikte Cumhuriyet Savcılığına sevk edileceği kaydedildi.

OTOBÜSTE BANDROLSÜZ SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

Öte yandan aynı bölgede jandarma ekipleri yapılan yol kontrol aramasında Diyarbakır’dan Yalova istikametine gitmekte olan yolcu otobüsünün bagaj kısmında çuval ve koliler içerisinde 5 bin 50 paket bandrolsüz sigara ele geçirildi. Savcılığın talimatı ile olayla ilgili bir kişinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı ele geçirilen bandrolsüz sigaralara el konulduğu bildirildi.