Bursa’da, her gün binlerce kişinin geçtiği Kent Meydanı'nda bankta unutulan sırt çantası paniğe sebep oldu. Seyyar simitçi tezgahının hemen yanında unutulan çanta için olay yerinden geçen bir vatandaşın, 'Bombayı birazdan patlatacağım' iddiası polisi alarma geçirdi. Otobüs durakları boşaltıldı, yollar trafiğe kapatıldı. Özel kıyafetini giyen bomba imha uzmanı, büyük bir soğukkanlılık içerisinde giderek çantayı kontrol etti. Dağcı ve turistlerin kullandığı sırt çantası boş çıktı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli paket ihbarıyla hareketli anlar yaşadı. Sabah saatlerinde Kent Meydanı otobüs duraklarının hemen arkasındaki bankta bir sırt çantası gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, önce vatandaşları otobüs duraklarından uzaklaştırdı. Olay yeri şerit içine alındı, bomba imha uzmanının gelmesi beklendi. Bu esnada bazı vatandaşlar şerit içine alınan duraklardan geçmek istedi. Bazı vatandaşlar ise hareketliliği ve şüpheli sırt çantasını cep telefonlarıyla görüntüleme telaşına düştü.

'BİRAZDAN BOMBAYI PATLATACAĞIM'

Polisler, olay yerini şerit içerisine alırken simitçi Recep Vardar, yoldan geçen bir vatandaşın, 'Birazdan bombayı patlatacağım' sözünü polis ve gazetecilerle paylaştı. Bunun üzerine şerit daha da genişletildi.

Simitçi Vardar, "O kişiyi görmedim. Çay almaya gitmiştim, sonrasında da o çantayı gördüm. Yoldan geçen vatandaş da bana dedi ki; 'biraz sonra bu çantayı patlatacağım'. Olay bu. O vatandaşı tanımıyorum." dedi. Bomba uzmanının olay yerine gelmesiyle güvenlik tedbirleri daha da artırıldı.

HERKES BOMBA KORKUSU YAŞARKEN O SİPARİŞLERİ YETİŞTİRME DERDİNE DÜŞTÜ

Özel kıyafeti giyen bomba imha uzmanı, elindeki cihazla banka doğru gitmeye hazırlanırken meydana bir anda simitçi çıktı. Recep Vardar, kendisine ulaşan simit ve poğaça siparişini yetiştirmek için şüpheli çantanın hemen yanındaki simitçi tezgahına gitti. Bunun üzerine büyük şaşkınlık yaşayan polis, simitçiyi azarladı. Gazetecilerin uzaktan görüntülediği olayda, Vardar'ın, vatandaşın istediği simitleri götürdüğünü söylediği duyuldu. Uzman polisin kontrol ettiği çanta boş çıkınca herkes rahat bir nefes aldı. Şüpheli paket ihbarından geriye siparişleri yetiştirme derdine düşen simitçinin görüntüleri kaldı.