1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Taksim ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Taksim’e çıkan tüm cadde ve sokaklar kapatılırken, hiç kimsenin sokaklardan geçişine izin verilmedi. Evine ya da işine gidemeyen vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Sabah saatlerinden itibaren Barbaros Bulvarı, Tepebaşı, Mecidiyeköy’den Taksim istikameti başta olmak üzere, çok sayıda güzergâhta yollar araç trafiğine kapatıldı. Polis geniş güvenlik önlemi aldı. Özellikle Taksim’e çıkan tüm sokak ve caddeler polis barikatıyla kapatıldı. Ev veya iş yerleri Taksim civarında olan vatandaşlar gidecekleri yere ulaşamadı. Vatandaşlar yaşananlara tepki gösterdi. Bir vatandaş durumu kepazelik olarak nitelendirirken, “Cerrahpaşa’dan hastaneden geliyorum. Cihangir’deki evime gidemiyorum. Saçmalıktan başa bir şey değil. Böyle şey olmaz.” dedi.

'İŞE GİDEMEDİĞİM İÇİN YEVMİYE ALAMAYACAĞIM'

Beyazıt’tan Taksim Odakule’ye yürüyerek bir saatte geldiğini aktaran Ahmet Bilger, “İş yerini arıyorum. Ulaşamıyorum. Versinler bugün yevmiyemi. ‘İzinlisin’ desinler. Gideyim. Ben işçi adamım. Bir gün paramı almazsam sıkıntı. Kim mağduriyetimi giderecek? O ‘Benim bayramım.’ diyor. O da izin vermiyor. Mağdur olan benim.” ifadelerini kullandı.

TURİSTLER DE SIKINTI YAŞADI

Gidecekleri yere ulaşmada zorluk yaşadıklarını dile getiren yabancı turistler de Taksim’e ulaşamadıklarını aktardı.