Türkiye’den çıkış yapmak üzere sınır kapılarında bekleyen TIR sürücülerinin bayramı buruk geçiyor.

Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte tüm İslam âleminde bayram sevinci yaşanmaya başladı. Sabahın erken saatlerinde insanlar camilere akın etti. Ramazan Bayramı namazını kılan insanlar evlerinin yolunu tuttu. Bayram nedeniyle uzakta olanlar bir araya geldi. Bayram havası doya doya yaşandı. Büyük bir coşku ve sevincin hâkim olduğu bayramları ailesinden uzak geçiren insanlar da var. Bunlardan bazıları ise uluslararası taşımacılık yapan TIR sürücüleri.

Türkiye’nin farklı illerinden yola çıkan sürücüler, yüzlerce kilometrelik yolu katettikten sonra Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaştı. Sürücüler bayrama, çıkış için kuyrukta beklediği gümrük yolunda girdi. Uluslararası yollarda günlerce direksiyon sallayacak sürücüler telefonla aileleriyle bayramlaştı. Ardından araçlarından inerek meslektaşlarıyla bayramlaştı.

Fransa’ya gitmek üzere yola çıkan Berat Erşan, bayramın birinci gününde herkes evinde iken kendilerinin ise yolda olduklarını söyledi. Ekmek parası için çalışmaya devam ettiklerini belirten Erşan, “30 yıl oldu, Avrupa’ya çalışıyorum. Bir burukluk var tabi, bayramın yok, düğünün yok, cenazen yok. Hiçbir bir şeyin yok. Bak, geldik, gidiyoruz. Bu meslek böyledir. Yapacak bir şey yok.” dedi.

Bayramın kendileri için buruk geçtiğini belirten Sinan Aktaş ise ailesinin yanında bayramı geçirmeyi çok istediğini kaydetti. Aktaş, “Biz de istiyoruz ki normal bir bayram yapalım. Sabah kalkalım, bayram namazını kılalım, Ramazan’dan çıktık. Güzel bir kahvaltı sofrası kurulsun biz de isteriz ama olmuyor. Herkesin yaptığı işler farklı. Biz de burada kendi imkanlarımızla gördüğümüz, tanıdığımız insanlarla bayramlaşmaya ve bayramımızı geçirmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

İbrahim Numan da, “Tabii ki bayram hem bizim hem de ailemiz için buruk geçiyor. Geçen yıl da aynı şekilde bayram günü buradaydım. İşimiz gereği buradayız. Ekmek davası. Çoluğumuzun çocuğumuz rızkı için yollara düştük. Bakalım bayramı nasıl bitireceğiz. İnşallah hayırlı olur hepimize.” açıklamasını yaptı.