Türkiye'yi sarsan 17 Aralık yolsuzluk soruşturması kapsamında açılan tek dava kapsamında ifade veren Fatih Belediye Başkanı Fatih Demir’in kardeşi Sebahattin Demir, ağabeyinin suça bulaşmadığını ileri sürdü.

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada sanıklardan Fatih Belediye Başkanı Fatih Demir’in kardeşi Sebahattin Demir savunmasını yaptı. Suçlamaları kabul etmeyen Demir, Ece Ajandaları olarak geçen yer için kimseden menfaat temin etmek için kimseye aracı olmadığını savundu. Ece Ajandaları’nın sahibi olan sanık Celalettin Basatemur ile gözaltında tanıştığını anlatan Demir, “Kesinlikle Ece Ajandaları ile ilgili Celalettin Basatemur ile herhangi bir görüşmem olmamıştır. Herhangi bir vaatte bulunmuş değilim.” dedi.

Ortam dinlemesi yapılan kayıtlardaki görüşmelerin kendisine ait olmadığını savunan Demir, “Bana Fatih Belediye Başkanı olan ağabeyim Mustafa Demir ile ilgili ifade vermem halinde serbest kalacağım yönünde çok baskı yapıldı. Bunu da belirtmek istiyorum. Ağabeyim herhangi bir suça da bulaşmış değildir.” şeklinde konuştu. Demir, “Biz kardeşler olarak Fatih Belediye binasından içeri bile giremeyiz. Değil ki kendisine iş götürelim, iş konuşalım. Bu mümkün değildir.” iddiasında bulundu.

Sanıklardan Ali Tunç savunmasının ardında emniyette kendisine gerçekle uyuşmayan saçma, kurgulu sorular sorulduğunu söyleyerek emniyet ifadesini kabul etmediğini söyledi.

Evindeki aramalarda zarflar içinde 123 bin TL ele geçirilen sanık Oğuz Ceylan, el konulan paraları kızına ev almak için biriktirdiğini ileri sürdü. Kimsenin kendisine rüşvet vermediğini savunan Ceylan, parasının iadesini talep etti.

Sanık savunmaları ve avukatların beyanlarının ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Hasan Soysal ile ilgili banka hesaplarına konulan tedbir kararının kaldırılmasına, sanık Oğuz Ceylan’ın evinde ele geçirilen 123 bin TL’nin kendisine iadesine hükmetti. Mahkeme, hakkında yurt dışına çıkış yasağı bulunan sanıkların yasağın kaldırılması talebini kabul etti ve duruşmayı erteledi.