Geleneksel Ayakkabı Kutusu Sergisi Başkent'te açıldı. Sahte dolar dolu kutularla birlikte, Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Berkin Elvan'ı temsilen bir kutuya da ekmek konuldu. Soma'da hayatını kaybeden 301 madenciyi temsilen de madenci elbisesi giymiş ”˜canlı manken' sergilendi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği sergi alanına altın saatler asıldı. Yırca'da katledilen zeytin ağaçları için de bir ayakkabı kutusuna, zeytin dalı bırakıldı. Alana getirilen çelik kasada ise sahte dolar sergileniyor. 

Ankara Dayanışması'ndan yapılan açıklamada, “Halkımızı, ayakkabı kutularına hırsızlık parası saklamak yerine yeni işlevler kazandırıldığı ve halkın söylemek istediklerini ayakkabı kutularını kullanarak ifade ettiği bu sergiye ve tarihin en büyük hırsızlığının yıl dönümüne tanıklık etmeye çağırıyoruz.” değerlendirmesi yapıldı. 

Serginin konseptine göre her katılımcı, tasarladığı ayakkabı kutusunu tanıtıyor. Tasarlanan ayakkabı kutuları, 17-25 Aralık haftası süresince Başkent'in farklı noktalarında sergilenmeye devam edecek. 

Serginin açılacağı noktalar şöyle: 20 Aralık Cumartesi 14.00-17.00 Kuğulupark, 21 Aralık Pazar Dikmen Ahmed Arif Parkı, 22 Aralık Pazartesi Yüksel Caddesi, 23 Aralık Salı Batıkent Ethem Sarısülük Parkı, 24 Aralık Çarşamba Tuzluçayır Ethem Sarısülük Kütüphanesi.