CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi ve eşi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin mal varlığıyla ilgili iddialar üzerine CHP yönetimi harekete geçti. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Gamze İlgezdi ve Battal İlgezdi’yle birlikte iddiaların araştırılması için savcılığa başvuruda bulundu.

Murat Karayalçın, Battan İlgezdi ve eşi Gamze İlgezdi, Anadolu Adalet Sarayına geldi. Çıkışta kameraların karşısına geçen Murat Karayalçın, suç duyurusuyla ilgili açıklama yaptı. Karayalçın, ““Ataşehir Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi ve eşi İstanbul milletvekilimiz Sayın Gamze İlgezdi ile ilgili olarak belli gazetelerde çıkan yayınlar nedeniyle ‘haksız mal kazanıldığı’ şeklindeki iddialar gerekçesiyle Sayın Başsavcıyı ziyaret ettik. Sayın Belediye Başkanımız için üçümüz hep birlikte suç duyurusunda bulunduk. Sayın milletvekilimiz ve belediye başkanımızın açıklamaları oldu. Ama bu açıklamalara karşın bu iddiaların devam etmesi nedeniyle savcılığa başvuruda bulunmak ve Sayın Belediye Başkanımız hakkında suç duyurusunda bulunma kararını aldık. Sayın Başsavcıya basında çıkan iddialarla ilgili hazırladığımız dosyaları sunduk. Bu sürecin hem belediye başkanımız, hem milletvekilimiz, hem seçmenlerimiz için, hem de partimiz için yararlı sonuçlar getireceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Karayalçın, “Bu iddialar 2013 yılında da gündeme getirilmişti. O tarihte İçişleri Bakanlığı’na ihbarda bulunulmuştu. Bakanlık müfettiş görevlendirmişti. Savcılığa ihbarda bulunulmuştu. Gerek müfettişlerin, gerekse savcılığın çalışmaları Sayın Battal İlgezdi ve Ataşehir Belediyesi için olumlu olarak sonuçlanmıştı. Şimdi bu iddialar, bilemediğimiz bir gerekçeyle yeniden gündeme getirildi.” dedi.

‘CHP OLARAK BU TÜR İDDİALARIN ÜZERİNE GİTME KARARLILIĞINDAYIZ’

Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu tür iddiaların tümünün üzerine gitme kararlılığında olduklarını söyleyen Karayalçın, “Daha önce böyle yapmıştık, bugün böyle yapıyoruz, yarın da aynı tavrı sergilemekte tereddüt göstermeyeceğiz. Bu iddialar karşısında sessiz kalınmamalıdır. İddiaların açığa çıkarılması için yapılması gereken tüm işlemler bize göre tereddütsüz bir biçimde yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

‘SAVCILIĞIN ARAŞTIRMASI DAHA İLERİ DÜZEYDEDİR’

Karayalçın, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu durumdan haberi var mı?” sorusuna, “Tabi olmaz olur mu?” karşılığını verdi. “Parti içerisinde bir araştırma komisyonu kurdunuz mu?” sorusunu da, “Bu daha ileri bir araştırma, soruşturma olacaktır. Savcılığın araştırma olanakları, bir takım belge ve bilgileri ortaya çıkarma olanakları herhangi bir parti grubunun yapacağı çalışmaya göre çok daha ileri düzeydedir.” diye cevapladı.

Karayalçın, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun kızının da aynı rezidansta dairesi var. Bu bir tesadüf müdür? Yoksa başka bir durum mu vardır?” soruya ise, “De ki tesadüf. Veya başka bir tercihle oradan alındı. Ne iddia edilmişse bunların tümü ortaya çıkarılacaktır.” cevabını verdi. (Sürecek)