Afgan uyruklu kaçaklar çıktıkları umut yolculuğunda yollarını şaşırınca İstanbul yerine Edirne’ye geldi.

İç savaş ve fakirliğin hüküm sürdüğü ülkelerinden kaçmak zorunda kalan kaçaklar, yasa dışı yollardan Türkiye’ye gelmeyi başardı. Daha iyi bir hayat yaşamak ve para kazanmak amacıyla İstanbul'a gitmek isteyen kaçaklar, bir hafta süren yolculuğunun ardından yanlışlıkla Edirne'ye geldi. Şehir merkezine ulaşan kaçaklar I. Murat Mahallesi Güngör Mazlum ile İlhami Ertem Caddesi arasında bulunan bir parka sığındı.
Yorucu geçen yolculuklarının ardından bitkin bir şekilde kendilerini ağaçların gölgesine atan kaçakları fark eden vatandaşlar durumu polise bildirdi.

Bölgeye gelen polis ekipleri, kaçakların pasaport kontrolünü yaptı. 12 kaçağın arasında sadece bir kişinin üzerinde belge çıktı. Polis ekipleri kimlik kontrolünün ardından şahısların üzerini ve çantalarını aradı. Afgan kaçakların çantalarında kuru ekmek, bisküvi ve birkaç parça elbise çıktı.

Türkiye'de kısa bir süre için serbest dolaşım izni bulunan kaçak serbest bırakıldı, diğer arkadaşları ise polis ekipleri tarafından götürüldü. Polis aracına alınan şahıslar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne bağlı barınmaevine götürüldü.