Soma’da yaşanan maden faciasını beyaz perdeye aktarmak isteyen yönetmen ve yapımcı Faik Ahmet Akıncı da İpek Medya çalışanlarına destek ziyaretine geldi. Akıncı, 12 Eylül'de Nokta dergisinde çalıştığını o dönemde bile böyle baskı görmediğini söyledi.

Bariyerleri geçerek bugün mesaiye başlayan İpek Medya çalışanlarını bürolarında çelik yelekli organize polisleri karşıladı. Ancak, çalışanları meslektaşları yalnız bırakmıyor. Bir dönem Nokta dergisinde çalışan yönetmen ve yapımcı Faik Ahmet Akıncı, İpek Medya'nın Mecidiyeköy'deki binasına gelerek meslektaşlarına destekte bulundu.

“12 Eylül’de Nokta dergisinde çalışıyordum. Bu kadar zulüm görmedik.” diyen Akıncı, “Yerel bir gazete çıkarıyorduk ve hep iktidar aleyhine yazıyorduk böyle bir şey görmedik. Askeri darbe aleyhine yazıyorduk böyle bir şeyler görmüyordum ben ya. Askeri darbeye karşı en çok yazılar yazan dönemlerimiz oldu. O zaman böyle bir baskı görmedik.” ifadelerini kullandı.

'BUGÜNKÜ BASKILAR, HİTLER ALMANYASI'NDA BİLE YAŞANMADI'

Türkiye’de yaşanılan baskıların Hitler döneminde bile yaşanılmadığını anlatan Akıncı, “Bugünde arkadaşlar anlattı. Yayınları tamamıyla kendi doğrultularında yaptılar. Ben bunu şöyle isimlendiriyorum; Uzun bir süredir üzerinde çalıştığım bir çalışmam vardı ‘Komikrasi’ diye. Bu bir komikrasidir. Bu bir muz cumhuriyetinde yaşanmayacak Türkiye gibi güçlü bir cumhuriyette yaşanılıyorsa bu ciddi bir anlamı vardır. 1 Kasımda artık Türkiye aklını başına almalı. Ben Türkiye’nin sonunu iyi görmüyorum. Çünkü artık bizi ruh sağlığı iyi olan insanlar yönetmiyor. Biz bir polis devleti olduk. Hitler döneminde bunlar yaşanmadı. Burada sadece kendin gibi düşünmeyenlere karşı bir soykırım var.” açıklamasını yaptı.