Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Aşçılar Derneği işbirliğinde düzenlenen "Yöresel Lezzetlerden Dünya Lezzetlerine" konulu programa katılmak üzere kente gelen Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta eğitim gören aşçılara dünya mutfağının yöresel yemeklere uyarlanması hakkında bilgi verdiklerini söyledi.
Türk mutfağının önemine dikkati çeken Özdemir, "Kahramanmaraş'ta aşçılara dünya mutfaklarının yöresel yemeklere nasıl uyarlanabileceğiyle ilgili bazı teknikler vereceğiz. Dernek olarak büyük bir ekibiz. Türkiye genelinde hizmet vermekteyiz. Amacımız yöresel yemeklerimizin dünya genelinde görülmesi ve bununla birlikte turizmin canlanmasıdır. Türk mutfağı gerçekten dünyada kök salmış çok zengin bir mutfağa sahiptir. Bunun bilinmesini ön plana alarak yöresel yemekleri daha iyi sunulur hale getirmemiz gerekiyor" dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya ise Kahramanmaraş mutfağını anlatacak kitap çalışmalarına başladıklarını belirtti.

YÖRESEL LEZZETLERDEN DÜNYA LEZZETLERİNE FOTO GALERİ

Kahramanmaraş'ın yemek kültürü ve mutfağının kayıt altına alınmasının önemine dikkat çeken Çetinkaya, "Öyle 5-10 yemek tarifinin olduğu bir kitap değil, 3-4 ciltlik ve tamamen Kahramanmaraş'a has yemeklerin anlatıldığı bir kitap olacak. Türkiye Aşçılar Derneği ile istişare içerisinde olmaya devam edeceğiz. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Kent ziyaretine, Aşçılar Derneği Başkan Yardımcısı Necat Çuhadar, Genel Sekreter İsmail Ay ve Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Özbay katıldı.

Genel Sekreter Yardımcısı Çetinkaya, aşçı heyetine, Maraş işi bakır kayık tabak, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Fetih Yanardağ ise Maraş bıçaklarından oluşan set hediye etti.