Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 3 Mayıs Pazar günü 1. Uluslararası Yörük Türkmen Şöleni düzenlenecek. Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Hatay Yörük Türkmenleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa düzenleyeceği şölene sanatçı Kıraç da katılacak.

Geçtiğimiz aylarda oluşumunu tamamlayarak dernek çatısı altında birleşen Hatay Yörük ve Avşar Türkmenleri şölen düzenliyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenecek olan 1. Uluslararası Yörük ve Türkmen Şöleni'ne Akdeniz bölgesinin yanı sıra Türkiye'nin birçok yerinden Yörüklerin katılması bekleniyor. Yurt dışından da konuşmacıların katılacağı şölen 3 Mayıs Pazar günü Dörtyol'da kapalı pazar yerinde yapılacak.

Yapılacak şölenin Hatay’da bir ilk olduğunu belirten Dernek Başkanı Ünal Kozak, ‘’Etkinliğimizin birlik ve beraberliğimize faydalı olacağını düşünüyoruz. Birçok misafirimiz olacak. Tanınmış sanatçı arkadaşlarımız konserler verecek. Vatandaşlarımıza ikramlarımız olacak. Vatanımızın birliği ve bütünlüğü için hep birlikte dualar edeceğiz. Tüm vatandaşlarımızı şölenimize bekliyoruz.’’