Muğla Yörük Türkmen Obaları Derneği tarafından düzenlenen ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği '8. Yörük Türkmen Şenliği', Yılanlı Dağı'nda yapıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ve yakın ilçelerden seferler düzenleyerek Muğlalıları şenliğe taşıdı. Şenliğe, Muğla Valisi Amir Çiçek, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çiçek, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, belediye başkanları ve daire müdürleri katıldı. Düzeyn mevkiine aileleriyle alana gelen binlerce kişi hem şenliği izledi, hem de piknik yaptı. Alana kurulan stantlarda satılan yörük giyim kuşam malzemeleri de yoğun ilgi gördü. Katılımcılar, Yörük giysileri, körüklü çizme, sekiz köşe şapka ve poşu satın aldı. Şenliğe katılan Yörük Türkmen dernekleri halk oyunları ekipleri alanda yöre oyunlarını sergilerken, mahalli sanatçılar da konser verdi.

Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan yaptığı açıklamada, şenliklerinin her yıl büyüyerek, geleneksel hale geldiğini söyledi. Yörük kültürünün göçebe hayatını, düğün derneğini ve giyim kuşamından daha nice kültür değerlerine kadar gelecek kuşaklara aktarmak için çalıştıklarını anlatan Akcan, "Anadolu'da yaşamış önceki medeniyetlerin kültürel dokularını atalarımız korumuşlardır. Önceleri göçebe bir toplum iken yerleşik düzene geçmişler ve şehirler kurarak kentleşme sürecini başlatmışlardır. Büyük bir kısmı da konup göçmeyi Yörüklüğü bir hayat felsefesi, özgürlük olarak kabul etmiş ve öyle yaşamayı ilke edinmişlerdir. Babadan oğla bir vasiyet gibi Yörüklüğü kaybedersen asaletini kaybedersin anlayışını uygulayarak bugüne gelmişlerdir." dedi.