Başbakan Erdoğan ses kayıtlarıyla ilgili net konuştu! Kayıtların yayınlandığı Youtube ve Twitter'ı kapatabileceklerini ve bu konudaki eleştirilere de dikkate almayacaklarını ifade eden Erdoğan, kriptolu telefon kullanmayı da bıraktığını söyledi. Erdoğan, telefon dinlemeleriyle ilgili olarak TÜBİTAK'ı işaret etti.

Başbakan Erdoğan, son günlerde sosyal medya aracılığıyla yayınlanan ses kayıtlarıyla ilgili konuştu. Kasetlerin yayınlandığı internetle ilgili olarak bir takım düzenlemeler yapıldığını ve bunlara malum çevrelerin itiraz ettiğini anlatan Erdoğan, 30 Mart'tan sonra yeni adımlar atılacağını açıkladı.

"MİLLETİ YOUTUBE VE TWİTTER'A YEDİRMEYİZ"

Bu konuda kararlı olduklarını ve dünya ne der diye düşünmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, Youtube ve Twitter'ı kapatabileceklerinin sinyalini verdi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Acaba dünya ne der falan... Benim ve bazı arkadaşlarımın bu konuda kararlılığımız var. Bu konuda kararlılığımız var. Bu milleti Youtube'a Facebook'a yedirmeyiz. Kapatılmaları da dahil. Çünkü bu insanlar kazançları için her türlü ahlaksızlığı, ajanlığı, casusluğu teşvik ediyorlar. Bunun bir sınırı yok. Böyle bir özgürlük anlayışı olamaz. Bizim ilk etaptaki hedefimiz karar mekanizmalarını temizlemek. Çünkü temizlediğimiz takdirde yavaş yavaş aşağıya doğru inecektir. Ondan sonra asıl korku onları alacak. Çünkü karar mekanizmalarındaki ağabeyler yok olunca o zaman korku bacayı saracak. Bir de yargı mekanizması onların düşündüğü şekilde oluşmayınca o da tabi onları ciddi manada vuracaktır.

"KRİPTOLU TELEFON KULLANMIYORUM"

Şu anda güvenilir hat denilen kriptolu telefonları kullanmıyorum bıraktım. Şimdi artık normalden konuşuyorum, dinlerseniz dinleyin diyorum. Bu işin rezilliği çıktı. 
 
Şu anda TÜBİTAK vs. çok kararlı adımlar attık, atıyoruz, buraları temizleyeceğiz. Bu işin lamı cimi yok öyle hafiften geçemeyiz. Ve mutlaka bunun hesabını en kararlı ve ciddi şekilde soracağız. Bunların inlerine gireceğiz derken bunları söylüyorum. Ve bunun ortakları içinde ana muhalefet de var, diğerleri de var. Niye? onlar bizimle beraber bu yolda bu mücadeleyi vermiyorlar onlar da bunun hesabını verecekler.

O KASETE MONTAJ DEDİ

Adalet Bakanı ile yaptığım konuşma da yine parça parça birleştirilmiş. Şu anda Adalet Bakanı'mın Alevi ifadesi de bence bir montaj. Hatay'da bir kritik seçim süreci var. Bu durum da sayın Kılıçdaroğlu'nun çok hoşuna gider. Dinlenmemiz anayasaya aykırı. Bu medya onurlu olsa bunları yayınlamaz. Kim dinliyor? Paralel yapı... Bunu nereden dinliyor, aramaya gerek yok; TÜBİTAK.