Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde, polise ve nöbet tutan askerlere hakaret ettikleri öne sürülen 2 kişi linç edilmekten kurtuldu.

İddialara göre, alkollü oldukları belirtilen 2 kişi önce kendi aralarında tartıştı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi sonrası olaya müdahale eden polis ekiplerine ve askerlik şubesi önünde nöbet tutan askerlere hakaret ettikleri iddia edilen şahıslar, gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olay sonrası ilçede 2 şüphelinin "PKK bayrağı açtığı” söylentilerinin yayılması üzerine vatandaşlar, İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde toplandı. Öfkeli kalabalık gözaltına alınan şüphelileri linç etmek istedi.

Kalabalığın artması sonucu Yozgat’tan çevik kuvvet takviye ekibi istendi. Olayı "terör olayı ve terör sempatizanları” olarak algılayan vatandaşlar, polisten şüphelilerin kendilerine verilmesini istedi. Bunun üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına girmek isteyen kalabalığı polis biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı.

Olayların ardından dağılan grup, bir süre sonra tekrar bir araya gelerek yeniden emniyet binasına girmek istedi. Bunun üzerine çevik kuvvet ve jandarma ekipleri kalabalığı geri püskürtmek için havaya ateş açtı. Kalabalık grup da İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına pet şişe ve taşlarla saldırdı. Olayda Emniyet Müdürlüğü binasının bazı camları kırıldı.

İlçeye gelen Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandama Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve Emniyet Müdürü Saim Akpınar tarafından sakinleştirilen kalabalık grup daha sonra dağıldı. Olaylarda bir polis memuru başına isabet taştan dolayı yaralandı.