Adana'da eşinden boşanmak istemeyen 40 yaşındaki Emine Çoban, kocasının akrabalarınca adliye çıkışında tekme tokat dövüldü. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan kadın, Adana Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Merkez Seyhan ilçesi Beyazevler Mahallesinde oturan Sadık Çoban, eşi Emine Çoban'dan boşanmak için dava açtı. Ardından 7 ay önce çalışmak için Suudi Arabistan'a gitti. İddialara göre, Emine Çoban, mahkemeden kendisine gelen boşanma tebligatını görünce şaşkına döndü. Evliliğiyle ilgili sorun yaşamamasına rağmen eşinin boşanmak için dava açmasına anlam veremeyen Emine Çoban, bugün boşanma davasının görüldüğü Adana 4. Aile Mahkemesi'ne annesi ve komşuları ile birlikte geldi.

EŞİMLE SORUN YOK BOŞANMAYI AİLESİ İSTİYOR
Kızı Dila ile birlikte duruşmaya katılan Emine Çoban, mahkemede boşanmak istemediğini söyledi, mahkeme ileri tarihe ertelendi. Emine Çoban, adliye çıkışında ise kocasının akrabası olduğu ileri sürülen Z.Ç. ile 2 kadının saldırısına uğradı. Çoban'ı, kızı Dila'nın gözleri önünde tekme-tokat döven saldırganlar, kadının içinde 3 bin 200 lira olan çantasını da alıp kaçtı. Vücudunun değişik yerlerinde darp izleri oluşan Çoban, saldırının ardından gözyaşlarına boğuldu. Çoban'ın komşusu 38 yaşındaki M.T. de ayağına isabet eden tekmelerle yaralandı.

Darp edilmesinin ardından yerinden kalkamayan Emine Çoban, kocası ile arasında Suudi Arabistan'a çalışmaya gidene kadar hiçbir sorun olmadığını söyledi. Eşinin ailesinin boşanmasını istediğini anlatan dertli kadın, "Nasıl boşanırım, kızım ortada mı kalsın" dedi. Çoban, olay yerine çağrılan ambulans ile Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, saldırganları yakalamak için çalışma başlattı.