Yozgat’ta cadde üzerindeki okulun demir kapısı, kaldırımda yürüyen bir gencin üzerine devrildi. Çevredeki vatandaşların yardımı ile demir kapının altından çıkartılan şahıs, ambulansla Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kentin işlek yerlerinden Lise Caddesi üzerinde bulunan ve çevre düzenlemesi yeni tamamlanan tarihi Yozgat Lisesi’nin demir kapısı, akşam saatlerinde kaldırımda yürüyen Mustafa Arslan'ın (25) üzerine devrildi. Çevredeki vatandaşların yardımı ile kapının altından kurtarılan Mustafa Arslan, olay yerine gelen ambulansla Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Mustafa Arslan’ın anne ve babası da olayı duyar duymaz hastaneye koştu. Baba Ömer Arslan, "Olayı öğrenir öğrenmez hastaneye geldim. Geldiğimde çocuk çok perişandı. Bir okulun kapısı ve yola sıfır. İşlek bir cadde ve geliyor bizim çocuğun üzerine düşüyor. Bir araç çıkarken o anda bizim çocuk yoldan geçerken üzerine düşüyor. Devamlı kullanılan bir kapı. Her taraf tehlike saçıyor. Tekrar ben kaza yerine gittim, baktım kapı yeni zincir alınmış ve zincirle bağlanmış. Peki neden daha önce bu önlem alınmadı da çocuğumun üzerine düştükten sonra önlem alındı. İleride tedavi sonucu ne çıkacak bilemiyoruz. Polise ifademizi de verdik ilgililerden şikayetçi olacağız" dedi.

Anne Şenem Arslan ise, “Allah korusun çocuğuma bir şey olsaydı bunun hesabını kim verecekti. Hadi o demir kapı kafasına düşseydi. Ya da hafta sonu olmasaydı öğrenciler olsaydı daha büyük olay yaşanırdı. Allah korudu” diye konuştu. Hastanede müşahede altında tedavisi süren Mustafa Arslan, "Bir anda demir kapı üzerime devrildi. Vatandaşların yardımı ile demir kapının altından çıkarıldım. Belim ağrıyor, kolumda ve vücudumun bazı yerlerinde ağrılarım var. Bunun önlemini daha önceden almaları gerekirdi” diye tepkisini dile getirdi.