Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık ve yönetim kurulu üyeleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde askeri araçların geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen bombanın patlatılmasına yönelik hain saldırıyı kınadı.

TSO Başkanı Metin Özışık, yönetimi ile birlikte yaptığı ortak yazılı açıklamada, terör saldırılarına tepki gösterdi. Özışık, “Öncelikle ülkemizin huzur ve güvenliğine, birlik ve beraberliğine kasteden, kardeşlik ikliminin hakim olmasından rahatsızlık duyan, iç ve dış mihrakların maşası ve taşeronu olan PKK terör örgütünün son günlerde gerçekleştirdiği olaylarını şiddetle kınıyoruz. Başta Hakkari’nin Dağlıca da PKK tarafından yapılan hain saldırıda şehit olan, bu mücadelede üstün fedakarlık, başarı ve yararlılık ortaya koyan kahraman ordu ve emniyet mensuplarımızı rahmet, gazilerimizi de minnetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” dedi.

Son günlerde artan terör saldırılarının amacının ülkede huzuru bozmak olduğunu ifade eden Özışık, şöyle konuştu: “Türkiye, gün geçtikçe güçlenmeyi, yenilenmeyi, adım adım ileri taşınmayı hak eden; evlatlarını refah içinde yaşamaları hayali ve hevesiyle yetiştiren anaların babaların hakkının yavrularının şehadet haberiyle yıkılmak olmadığı bir ülkedir. Ülkemizde son günlerde giderek artan terör saldırılarının asıl hedefi aslında huzur içinde yaşayan güçlü Türkiye’dir. Güçlü Türkiye hedefi, her dönemde küresel güçleri ve onların yerli işbirlikçilerini rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlık, terör eylemleri, provokasyon faaliyetleri ve sosyo-kültürel alana yönelik çatışma ve kutuplaşma arayışları olarak tezahür ettirilmiştir. Söz konusu terör faaliyetlerinin her birinin faili ya da sorumluları farklı olsa da, hedefi ortaktır. Hedef, bölgesinde huzuru, demokratik kültürü, kardeşlik ve birlik iklimiyle öne çıkan Türkiye’nin yolunu kesmek, güçlü Türkiye yolculuğunu sona erdirmektir."