Iğdır’da, Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsüne terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Yozgatlı Polis Memuru Adem Cankurtaran, memleketi Yozgat’ın Osmanpaşa köyünde toprağa verildi.

Gece geç saatlerde Ankara’dan ambulansla Yozgat’a getirilen Şehit Polis Memuru Adem Cankurtaran’ın cenazesi, sabah doğduğu köy olan Osmanpaşa’ya götürüldü. Burada şehit için öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin yakınlarının yanı sıra Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, askeri ve emniyet personeli, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin cenazesinin cenaze arabasından indirilmesinin ardından tabuta sarılan eşi İtibar Cankurtaran, “Prensesimizi bıraktın nereye gidiyorsun” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin annesi Sevil Cankurtaran ise “Oğlumu bana gösterin” diyerek feryat etti. Baba Avni Cankurtaran da tabuta sarılıp öperek oğluna veda etti. Şehidin bir yaşındaki kızı Sevil Naz ise ne olduğundan habersiz bir şekilde çevreyi izledi. Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından kılınan cenaze namazı sonrası şehit için helallik istendi. Şehidin naaşı, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi. 6 yıllık polis memuru Cankurtaran’ın Kars Kafkas Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nden mezun olduğu, öğretmenlik için KPSS sınavına girdiği, ancak atamayınca polis olduğu öğrenildi