Yozgat’a bakanlıkları döneminde yaptığı hizmetlerle her kesim tarafından büyük sevgiyle karşılanan eski bakanlardan Lütfullah Kayalar’a Yozgatlılardan “aday ol artık baskısı” geldi.

Yozgat ve ilçelerinde çeşitli düğün ve davetlere katılan Eski Bakan Lütfullah Kayalar, ilde bazı esnaf ve genç müteşebbislerle de bir araya geldi. Kayalar, "Ben bugün sizi dinlemeye geldim bizim için önemli olan sizlersiniz. Halkımızın düşünceleri fikirleri benim için son derece önemlidir. Bu bakımdan konuşan çok dinleyen yok ve ben bugün sizi dinleyeceğim." dedi.

Ülke ve Yozgat siyasetinde iz bırakan, Yozgat’ın bütün ilçe ve köylerinde bir hizmeti olan Lütfullah Kayalar, ilde başta PMYO kurulması, doğal gazın getirilmesi ve önemli sayıda yatırımcının getirilmesinde katkısı oldu. Kayalar’ın bu hizmetleri gerçekleştirmesi ve 13 yıllık AK Parti iktidarının Yozgat’ta istenilen ve beklenen yatırımları gerçekleştirememesi bir erken seçimin gündeme gelmesiyle Kayalar'ın adını ön plana çıktı. Esnafların sorun ve isteklerini dinleyerek bir süre sohbet eden Kayalar, vatandaşların sorun ve isteklerinin aynı olduğunu bu yüzden birlik ve beraberlik içerisinde çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Bir esnaf, "Yozgat’ın ve ülkenin size ihtiyacı var, lütfen artık siyaset arenasında yerinizi almanızın zamanı geldi. Biz ve eminim ki Yozgat halkı da aynı şeyi düşünüyor. Lütfen artık sahaya inin." diye Kayalar’ın bu yapılacak seçimde bağımsız aday olmasını istedi. Başka bir esnaf ise "Sayın Kayalar’ın ilimize kazandırdığı hizmetler saymakla bitiremeyiz. Bizim ilimiz sahipsiz. Biz bizlere sahip çıkacak ayrıştırma yerine bizi kucaklayacak bir başa ihtiyacımız var. Mevcut siyasileri seçimden seçime görüyor bir daha göremiyoruz. Biz göstermelik gülücükleri, seçimlerde verilen vaatleri istemiyoruz. Bizim sizin gibi bir siyasetçiye ihtiyacımız var. Bu anlamda Yozgat 13 yıldır sahipsiz kaldı. Sizin Yozgat’ın dört bir tarafında önemli eserleriniz var. Eğer bağımsız aday olduğunuz takdirde her kesimin oyunu alırsınız. Bu anlamda Yozgat sizi bekliyor." diye konuştu.

Kendisine gösterilen yakın ilgiden dolayı esnaf ve genç müteşebbislere teşekkür eden Kayalar, "Siyaset halkla yapılır halkın fikir ve düşünceleri benim için son derece önemlidir. Konuşan çok dinleyen yok bu yüzden sizi dinlemeye geldim." ifadelerini kullandı.