Yozgat’ın Çekerek ilçesine bağlı Çandır köyünde üç gündür kayıp olan şahıs, AFAD ekibi tarafından çoban barınağında sağ olarak bulundu. Üç gündür yapılan arama çalışmalarında arama kurtarma köpekleri de kullanıldı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü akşam eşi ile yaşadığı tartışma sonucu evi terk ettiği iddia edilen Veli Ardıç (55), jandarma, AFAD ve köylülerin katıldığı arama çalışmaları sonucunda bugün sağ olarak bulundu. Üç gün önce akşam eve kirli elbisesiyle gelen Veli Ardıç, eşinin 'Üzerini çırpmadan eve geliyorsun, yeni temizlik yaptım' demesi üzerine, aralarında tartışma çıktı. Evi terk eden Veli Ardıç ormanlık alana doğru gitti. Gece geç saatlere kadar eve dönmemesi üzerine ailesi durumu köy muhtarına bildirdi. Köylülerin yaptığı arama çalışmalarından sonuç alınamayınca, durum jandarma ve AFAD ekibine bildirildi. Arama kurtarma köpeklerinin de kullanıldığı arama çalışmalarında, AFAD ekibi, bir mağarada ateş yakıldığını ve küllerin halen sıcak olduğunu tespit etti. Mağara yakınlarında, karda bulunan ayak izlerini takip eden AFAD ekibi, çobanlar tarafından yapılan barınakta, Veli Ardıç’ı uyurken buldu.

Evinden ayrıldıktan sonra, kar yağışına yakalanan iki çocuk babası Veli Ardıç, 2 gün bir mağarada kaldı. Yiyecek bulmak için gittiği çoban barınağında uyurken AFAD ekibi tarafından bulunan Ardıç, jandarmaya teslim edilerek evine götürüldü.