Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri düzenledikleri operasyonda, kaçak olarak avladıkları balıkları satmak isteyen 3 kişiyi yakaladı. Şahısların yakaladığı 150 kilogram balığa el konularak Yozgat Belediyesi Hayvan Barınağına köpeklere verilmek üzere götürüldü.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğünde görevli Su Ürünleri Mühendisi Seyfali Ağtepe, 1 Nisan tarihi itibariyle Yozgat’ta baraj ve göletlerde balık avlanmasının yasaklandığını belirtti. Ağtepe, “Bu dönem balıkların yumurta bırakma dönemidir. Yasak olmasına rağmen yaklaşık 150 kilo kaçak yakalanmış balık yakaladık. Balıkların tamamında yumurta var ve balıklar yumurtalarını bırakamadan yakalanmış. Bu dönem balıkların yavrulama dönemi olduğu için böyle avlanmalar yüzünden bir dahaki seneye avlanacak balık bulunamayacak. Su ürünlerinde sürdürülebilirliğin sağlanması için vatandaşlarımızın ve avcıların yasaklara uyması gerekir. Aksi takdirde bir sonraki döneme avlanacak balık bulunamaz. Bu avlanma ile balıklar binlerce yumurtayı bırakamamıştır.”dedi.
Denetimlerin aralıksız sürdüğünü söyleyen Ağtepe, “Yakalanan avcılara yasalar gereği kişi başına bin 80 lira idari para cezası kesilmiştir. Yakalanan balıklar ise soğuk zincirine uygun nakil yapılmadığı için de belediye hayvan barınağına verilmiştir.”ifadelerini kullandı.