Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 58 kilogram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 4 kişi tutuklandı.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 3 aracın doğu illerinden temin ettikleri yüklü miktarda uyuşturucu maddeyi batı illerine sevk edileceği bilgisi üzerine çalışma başlatı. Polis ekipleri, yaptıkları çalışma neticesinde tespiti yapılan araçları Muslubelen mevkiinde oluşturulan uygulama noktasında durdurdu. Narkotik köpeğin de kullanıldığı aramalarda ekipler, 58 kilo 28 gram toz esrar maddesi ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan H.K., T.A., E.T., M.G. emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Diğer bir operasyonda ise Boğazlıyan ilçesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçede bazı iş yerlerinde yaptıkları aramalarda 59.35 gram metamfetamin sentetik uyuşturucu, 1 adet extacy hap, 1 gram eroin, 2 adet tabanca, 37 adet mermi ele geçirdi

Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar, ilde bugüne kadar ilk defa böyle büyük çapta uyuşturucu madde ele geçirildiğini belirtti. Akpınar, personeline teşekkür ederek, bundan sonra da aynı hassasiyetle suç ve suç unsurları ile mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.