Yozgat bağımsız milletvekili adayı Tarım, Orman, Köyişleri ve Maliye eski bakanlarından Lütfullah Kayalar'a ait şehir merkezinde refüjlerdeki ve direklere takılan afişlerinin belediye ekipleri tarafından sökülmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Lütfullah Kayalar'ın şehir merkezindeki yolların orta refüjlerindeki direklere asılan yaklaşık 300 civarındaki afişi sabah saatlerinde belediyeye ait ekipler tarafından 'yasal olmadığı' gerekçesiyle toplatıldı. Afişleri indirmeye çalışan belediye ekiplerine bazı vatandaşlar tepki gösterdi.

Bağımsız milletvekili adayı Kayalar, ''Bizim çıktığımız yol Yozgat'ın bayrağını Ankara'ya ve bütün Türkiye'ye dikmektir. Rize ve Konya'nın yanına bir de Yozgat bayrağı dikmektir. Yozgat'ın göbeğinde bunu anlamayanların bizim resimlerimizi indirmiş olması hiç bir şey ifade etmez. Yürürken ayağımıza bir iki çakıl taşı değmiş gibi olur. Çakıl taşları da, bizi Türkiye için çıktığımız yoldan alıkoyamaz, Yozgat'ın da önünü kimse kesemez.'' diyerek, afişlerin kaldırılmasına sitem etti.