Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen Sürmeli Şenlikleri kapsamında ortopedik engelliler arası 'Akülü bisiklet yarışması' yapıldı. Yarışmaya katılan 10 engelli, belirlenen 150 metrelik parkuru akülü bisikletleriyle birinci tamalamak için yarıştı.

Yarışma sonunda Uğur Gezgin 19 saniye ile birinci, Mustafa Batur ikinci 26 saniye ile ikinci, Nuh Karaca ise 27 saniye ile üçüncü oldu. Yarışmaya katılan engellilerden Mustafa Batur, Yozgat Belediyesi ve İç Anadolu Engelliler Derneğine kendilerine yönelik böyle bir etkinlik düzenledikleri için teşekkür etti.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, Sürmeli Şenlikleri kapsamında iki yıldır sosyal tarafı olan etkinlik düzenlemeye çalıştıklarını belirterek, “Bu manada değişik aktivitelerimiz var bunlardan birisi de engelliler akülü araba yarışmasıydı. Engelli vatandaşlarımızı da toplum hayatı içerisinde tutmaya çalışıyoruz. Yapmayı düşündüğümüz engelsiz yaşam parkımız var, orada engelli vatandaşlarımızla engelsiz vatandaşlarımız bir arada olacak. Biz engellilerimizi toplumun içerisinde olsunlar istyoruz. Bu manada bugün yaptığımız yarışma da bana göre çok güzel bir faaliyet oldu. Engelli vatandaşlarımızda engelsiz kardeşleriyle birlikte bu kültür sanat etkinliklerinin içerisinde yer almış oldular. İnşallah önümüzdeki etkinliklerde çok daha geniş bir çerçevede düşünebiliriz.” dedi.