Şanlıurfa’da iki günde bir kontrol amaçlı hastaneye giden 5 aylık hamile Zeliha Özdemir’e ‘sağlıklı’ denilen bebeğinin cesedi verildi. Aile, doktoru ihmal ile suçladı. Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi Başhekimi Eyüp Sabri Şeyhanlıoğlu ise “Tıbbi bir eksiklik yoktu, Allah'ın taktiri.” diyerek ihmal iddialarını reddetti.

Şanlıurfa’nın Devteyşti mahallesinde ikamet eden Yakup Özdemir, 5 aylık hamile eşi Zeliha Özdemir'in bir türlü durmayan kanamalarından dolayı kontorl için götürdüğü Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde 5 aylık bebeğini kaybetti. 2 çocuk babası Yakup Özdemir, hastaneyi ihmal ile suçladı. Defalarca gelmesine rağmen doktorların sorun olmadığını söylediğini ileri süren baba Özdemir, bir gün sonra çocuğu valiz içinde, ölü bir şekilde aldığını ifade etti.

Baba Özdemir, “Çocuğumuzun durumu iyiydi. 5 aylık olunca eşimin biraz kanaması oldu, Şanlıurfa Kadın Hastalıkları hastanesine geldik, ‘hiçbir sorun yok, kanamalar normal, yatırmaya gerek yok.’ diyerek ilaç yazıp gönderdiler. Kanaması olduğu için iki günde bir gelip gittik, ‘sorun olmaz, geçer.’ dediler. Son olarak 3 gün önce enfeksiyon var diyerek ilaç yazdırdılar. Endişelendik ama doktorlar endişe etmedi. Bir gün sonra kanama olunca yine acil geldik. Çocuğun suyunun kalmadığını söylediler. Demek ki önce de sorun vardı bilemediler. Çünkü bizi hesaba almadılar. Çocuğu bir valiz gibi bana verdiler.” diyerek doktorun ilgisizliğinden yakındı.

'BİNALARIN ÇOĞALMASI İLE BÜYÜME OLMAZ'

‘Büyükşehir’ göndermesi yapan Yakup Özdemir, binaların çoğalması ile büyümenin olmadığını dile getirdi. Özdemir, “Ben bu hastanede doğdum. Çocuk hastanesi ve bu hastanede ne zaman gelsek yer yok diyorlar. ‘büyüdük’ diyorlar. Binaların çoğalması ile büyüme olmaz. İnsanlar çoğaldıkça kıymetinin artması lazım ama kıymetimiz hiç yok.” diye konuştu.

Doktordan şikayetçi misiniz? sorusuna “Kimi kime şikayet edeyim” diyerek cevaplayan acılı baba, devlet büyüklerinin konuya el atmasını istedi.

Bu arada anne Zeliha Özdemir müşahade altında tutulurken baba Yakup Özdemir valiz içinde teslim edilen bebeğinin cesedi defnetmek üzere hastaneden ayrıldı.

3 ÇOCUK GÖNDERMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 çocuk tavsiyesine gönderme yapan Yakup Özdemir, “3 çocuk diyorlar ya biz bir çocuk getirirken endişe içindeyiz. Şimdi götürüp gömeceğiz” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Hastane Başhekimi Eyüp Sabri Şeyhanlıoğlu da “Eksik bir şey yapılmamış. Gebelikte yarım saat sonrasını kestirmek bile çok zor. Doktor 19 aylık bu bebeğe tanıyı koysaydı bile yapacak bir şey yoktu. Allah’ın takdiri.” diyerek ihmal iddialarını reddetti.

Öte yandan 2 milyonu aşkın nüfusu olan Şanlıurfa’da sadece bir kadın doğum hastanesi bulunuyor. Şanlıurfa, Türkiye’nin doğurganlıkta birinci sırasında yer alırken hastanedeki doktor sayısında sondan ikinci sırada yer alıyor.