Yozgat’ta Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftlüğü ve Gimat A.Ş. tarafından düzenlenen program yoğun ilgi gördü. Vatandaşlara dağıtılan etli pilav ayran ve tatlı ikramı zaman zaman izdihama neden oldu.

Yozgat Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programda okunan duaların ardından İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Poçanoğlu, "Kutlu Doğum haftası etkinliklerimiz ilimizde yoğun bir şekilde devam ediyor. Gerçekten halkımız Resulullah (sas) Efendimize olan sevgisi, saygısı, muhabbeti her alanda her zaman olduğu gibi Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinde de yoğun bir şekilde kendini göstermektedir. Bugün burada Gimat ile müftülüğümüz birlikte organize ettiğimiz bir kutlu doğum aşı verilmektedir. Gerçekten Gimat’a da çok teşekkür ediyorum. Yozgat’a yakışan çok güzel bir sunumdur, ikramdır.” dedi.

Gimat mağazalar zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Özışık da yaptığı açıklamada böyle önemli manevi günlerin birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesine vesile olduğunu söyledi. Özışık, “Hayatımın en mutlu anı. Peygamber Efendimiz(sas)’in şerefine nail olup O’nun Kutlu Doğum Haftasında insanlara yemek sunmak, bizim için çok önemli. Bunu kelimelerle anlatamıyorum. Allah herkese nasip etsin. Rabbim ömür verdiği sürece bu güzel geleneği devam ettireceğiz.” diye konuştu.

Daha sonra İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu'nun okuduğu dualara katılımcıların amin demesiyle birlikte vatandaşlara Vali Abdulkadir Yazıcı tarafından Kutlu Doğum Aşı dağıtıldı.

Programa Vali Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Vali Yardımcısı Can Aksoy, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ve vatandaşlar katıldı.