Yozgat Eczacılar Odası Genel Sekreteri Hüseyin Alp Doğan, ilde haftada bir gün olan nöbetçi eczane uygulamasını iki güne çıkardıklarını söyledi.

Hüseyin Alp Doğan yaptığı açıklamada, Yozgat Eczacılar Odası olarak eczanelerin haftalık mesai saatini 45 saat olacak şekilde yeni bir düzenlemeye tabi tuttuklarını belirtti. Doğan, "Haftada sadece pazar günü olan nöbetçi eczane uygulaması artık bundan sonra Cumartesi günleri de uygulanacak. Nöbetçilik uygulamasında yaptığımız araştırma neticesinde pazar günü de cumartesi günü de 1 eczane nöbetçi olacak şekilde devam etme kararı aldık.

Kaliteli sağlık hizmeti vermesi yönünden bu uygulama önemlidir. Hem eczacıların, hem eczacı teknisyenlerinin mesailerini düzenlemek adına bu uygulamaya geçmiş olduk. Böylece çalışan arkadaşlarımız cumartesi, pazar günleri dinlenerek pazartesi daha nitelikli ve rahat bir şekilde hem sağlık danışmanlığı hizmeti, hem eczacılık hizmeti sunmuş olacak. Eczaneler hastalarımızın ulaşabildiği ücretsiz en yakın sağlık danışmanlarıdır. Bu noktada da yoğun tempolarını bir düzene girmiş oldu." dedi.