Yozgat’ta Bilal Şahin Külliyesi'nde eski Ramazan gelenekleri yaşatılmaya çalışılıyor. Teravih namazının ardından kurulan masalarda vatandaşlara çay, lokum, bisküvi ikram ediliyor. Okunan Kur'an'ı Kerim ve söylenen ilahilerle vatandaşlar Ramazan ayını dolu dolu yaşıyor. Sohbet odalarında ise vatandaşlar sahur vaktine kadar sohbet ediyor.

İş adamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan ve 2013 yılında ibadete açılan Bilal Şahin Külliyesi, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında birçok etkinliğe sahne olacak. Teravih namazını bir ay boyunca Suudi Arabistanlı hafız Abdullah Ramadan Mansur kıldıracak. Külliyede, cemaata ikramlarda bulunulacak ve her hafta Cuma günleri .emazen gösterileri olacak.

Hüseyin Korkmaz isimli vatandaş, Fatih Mahallesi'nde oturmasına rağmen teravih namazına külliyeye geldiğini belirterek, "Burada geleneklerimiz yaşatılmaya çalışılıyor. Teravih namazından sonra okunan Kur’an-ı Kerim yanı sıra ilahiler seslendiriliyor. Bize sunulan ikramları tadarak arkadaşlarımızla sohbet etme imkanı buluyoruz. Bu vesile ile bu geleneklerimizin yaşatılmasını sağlayan hayırsever işadamı Bilal Şahin’e teşekkür ediyoruz." dedi.

İş adamı Bilal Şahin, insanlar için en önemli değerin İslam dinini en iyi şekilde öğrenmeleri ve İslam dinine hizmet olduğunu söyledi. Şahin, "Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da külliyemizde yine Ramazan ayının maneviyatına uygun programlarımız olacak. Bunlardan en önemlisi Katar’da ikamet eden Suudi Arabistanlı hafızımız Abdullah Ramadan Mansur, Ramazan ayı boyunca teravih namazını kıldıracak olması. Arap tilaveti ile namazını kılmak isteyen kardeşlerimizi aramızda görmekten mutluluk duyarız." diye konuştu.