Yozgat Devlet Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik ‘çocuk ve yetişkinlerde temel ve ileri yaşam desteği’ eğitimi verildi.

Yozgat Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Vahit Deniz tarafından verilen çocuk ve yetişkinlerde temel ve ileri yaşam desteği eğiminde teorik bilgilerin yanı sıra maket üzerinde katılımcılara uygulamalı eğitim de verildi.

Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. İsmail Kurca, yaptığı açıklamada, kurtarılan her insan hayatının yaşatılan bir umut olduğunu söyledi. Dr. Kurca, şunları kaydetti: "Çocuk ve yetişkinlerde temel ve ileri yaşam desteği eğitimin amacı; sağlık personellerimizin, bebeklere ve çocuklara yapacakları tıbbi müdahaleler ile ilgili bilgi ve becerilerinin artırılması, bebek ve çocuk ölümlerini ve önlenebilir sakatlıkların azaltılmasıdır. Yetişkin ve çocuk uygulama maketleri sayesinde eğitim standartlarımızı yükseltmiş bulunmaktayız. Eğitimler önümüzdeki aylarda da tüm sağlık tesislerimizde verilmeye devam edecek. Bu eğitimi düzenlenmesinde emeği geçen tüm sağlık çalışanlarımıza ve eğitimci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."