Yozgat Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen teröre tepki yürüyüşünde, Dağlıca ve Iğdır’daki terör saldırıları kınandı.

Yozgat şehir terminalinde bir araya gelen kalabalık, Lise Caddesi'nden, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Aponun p...leri, yıldırmaz bizleri', 'Ne mutlu Türk'üm diyene', 'Yozgat şehidine sahip çık' sloganları eşliğinde yürüyerek Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Saygı duruşu ve İstikal Marşı'nın okunmasının ardından Yozgat Ülkü Ocakları İl Başkanı Duran Küçükduman, yaptığı konuşmada, terör saldırılarına tepki gösterdi.

Küçükduman, "Hakkari’nin Dağlıca ilçesinde hain saldırıda 16 askerimiz şehit oldu, 6 askerimiz yaralandı. Henüz bu acıyı yaşarken bugün Iğdır’dan gelen acı haberi bir kez daha yüreğimizi yaktı. Terörün dili, dini olmadığını bir kez daha görmüş bulunmaktayız. Bu kapsamda terörü palazlandıran, meşrulaştırmaya çalışan ve teröre sessiz kalanlar da en az terör kadar suçludur ve aşağılıktır. Türk milleti, terörün yayılmasına fırsat veren siyasetçileri, şehitlerimizin üstünden vekil hesabı yapanları terörü meşrulaştırmaya çalışan yazarları, yardım ve yataklık yapan bütün unsuları hafızasında tutacaktır ve hesaplarının görülmesi anını sabırsızlıkla beklemekteyiz. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerimize sabırlar diliyoruz." diye konuştu.

Duran Küçükduman, Iğdır’da şehit düşen polis memuru Adem Cankurtaran için yarın Osmanpaşa köyünde cenaze töreni düzenleneceğini belirterek, Yozgat halkını törene davet etti.

Konuşmaların ardından binlerce kalabalık, şehrin en işlek caddesi olan Lise Caddesi'nde araçlarla ve yaya olarak terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak, terör saldırılarını kınadı.

Bazı vatandaşlar ise çözüm sürecini eleştirerek, 7 Haziran seçimlerinden sonra çatışma ortamının yaratıldığını söyledi.