Çevre il ve ilçelere göre en pahalı LPG’nin satıldığı Yozgat merkezde bir petrol istasyonu LPG fiyatlarını düşürünce sürücülerin akınına uğradı. Yozgat il merkezinde LPG fiyatlarının ilçe ve çevre illere göre 30-35 kuruş yüksek fiyata satılmasından sürekli şikayet eden sürücüler, LPG'yi 1 lira 87'ye kuruşa çeken petrol istasyonuna yoğun ilgi gösterdi.

Sürücülerden Hüseyin Yılmaz, çevre il ve ilçelere göre Yozgat’ta LPG fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirterek, pahalı satılmasına bir anlam veremediklerini söyledi. Yılmaz, “Buradan 30 kilometre mesafedeki Sorgun’a gidiyorsun LPG fiyatları 1,85-1.90’a satılırken, Yozgat merkezdeki petrol istasyonları 2.20-2.30 TL’den aşağı satmıyor. Yine Ankara’ya gidiyorsun, Çorum’a gidiyorsun fiyatlar düşük. Yozgat’ta fiyatlar çok yüksek tutuluyor. Bir petrol istasyonunun LPG’yi 1.87 TL’den sattığını öğrendik, biz de buraya geldik, LPG’yi buradan alıyoruz.” dedi.

Fatih Arslan da Yozgat’ta çevre il ve ilçelere göre LPG fiyatlarının çok pahalı olduğunu vurguladı. Arslan, “Litrede 30-35 kuruş fazla ödüyoruz. LGP’nin düşük olduğunu duyunca buraya gelip depomu doldurdum. Her nedense Yozgat her şeyi pahalı kullanıyor, LPG’yi de pahalı kullanıyorduk. Fiyatlarda böyle bir indirim yaptığı için akaryakıt istasyonumuza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

LPG’de indirim yapan işletmeci Barbaros Yurt, kendilerinden LPG alan sürücülerin genelde Yozgat’ta LPG fiyatlarının çok yüksek olduğundan şikayetçi olduklarını belirterek, “Biz de vatandaşımızın bu yakınmalarını dikkate alarak az kâr edip sürücülerimize yardımcı olmak istedik. Yapılan bu indirimden dolayı yoğun ilgi görüyoruz, sürücülerimiz teşekkür ediyor.” şeklinde konuştu.