Yozgat Belediyesi öncülüğünde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü yabani hayvanlar için seferber oldu.

Yozgat’ta kar yağışı nedeniyle her taraf beyaz örtüyle kaplandı. Yiyecek bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları için Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Cihan Eğilmez, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Zabıta Müdürü Musa Baran ve bazı kurumların katılımı ile Topçu köyü kırsalına, yem, ekmek ve tavuk eti bırakıldı. İlköğretim öğrencileri de çalışmaya katıldı. Öğrenciler, ilk defa doğaya yem bıraktıklarını belirterek, etkinliği düzenleyen kurumlara teşekkür etti.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, kar yağışıyla birlikte doğanın beyaz kar örtüsüne büründüğünü, bundan dolayı yaban hayvanlarının yiyecek bulmakta zorluk çektiğini söyledi.
Arslan, "Türkiye’nin birçok yöresinde olduğu gibi Yozgat’ta da kış ayları çok çetin geçiyor. Bu manada insanlar kendilerini idare edebiliyor ve evcil hayvanlarla ilgili bir takım şeyler yapılabiliyor. Ancak doğada yaşayan yaban hayvanlarının yiyecek bulma yönünden sıkıntı çektiğini hepimiz biliyoruz. Bizler biraz da özendirici olmak, biraz da konuya dikkat çekme noktasında Milli Parklar Müdürlüğü ile koordineli olarak bu tür bir çalışma yapmak istedik. Geçtiğimiz haftalarda yine belediyemiz zabıta ekipleri doğaya yem bıraktılar. Bugün de daha derli toplu bir şekilde, Milli Eğitim Müdürlüğünden talep ettiğimiz öğrencilerimizle birlikte doğada yaşayan hayvanlara yem bıraktık. Aynı çalışmayı geçen yıl üniversite öğrencileri ile birlikte yapmıştık. Yozgat Belediyesi olarak bu tür çalışmalarımızı sürekli yapmak istiyoruz. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da topluma örnek olmak istiyoruz." diye konuştu.