IŞİD'in Kobanê'ye yönelik saldırısında yaşamını yitiren Hakkarili YPG’li Cihan Deniz'in cenazesi törenle toprağa verildi.

Hakkari nüfusuna kayıtlı Şivan Parastin kod adlı Cihan Deniz'in cenazesi yakınları ile Meya-Der yöneticileri tarafından dün Urfa’nın Suruç ilçesinden alınıp Urfa Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemleri yapıldıktan sonra Hakkari Devlet Hastanesi’ne getirildi. Cenaze burada bir süre bekletildikten sonra kent girişinde bulunan Serê Solan Mezarlığı'na götürülüp defnedildi.

Cenasi törenine HDP Hakkari milletvekili Nihat Akdoğan, DBP İl eş Başkanları Musa Çiftçi ve Berivan Akboğa, HDP İl Eş Başkanları Rahmi Temel ve Zeynep Besi Dara, Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Hakkari kent konseyi sözcüsü Perihan Kahraman, Meya-Der, Kurdi-Der, İHD ve KESK’inde aralarında bulunduğu sivil toplum örgütü yöneticileri, barış anneleri ile Cihan Deniz’in yakınları katıldı.

Cenaze töreni öncesi esnaflar kepenklerini kapattı.

Cenaze törenin bir konuşma yapan Cihan Deniz’in ağabeyi Ali Deniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a "Kürt halkını bitiremeyeceksin." diyerek tepki gösterdi. Ali Deniz, Erdoğan’a Saddam Hüseyin’in akıbetini hatırlatmak istediğini kaydetti.