Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçmen listelerinin askıya çıkarılmasını fırsat bilen kötü niyetli kişilerin, Yüksek Seçim Kurulu adına vatandaşlarımızın adres bilgilerini kontrol etmelerine yönelik mail gönderdiklerini belirterek, “Bu nedenle bu e-postalara itibar edilmemesi, hiçbir bağlantıya tıklanmaması önem arz etmektedir.” dedi.

YSK Başkanı Sadi Güven’in yazılı açıklaması şöyle: “Örnekte Kurumumuz logosu ve uydurma bir daire başkanlığı adı kullanılarak seçmenler yanıltılmaya ve “ekte” internet bağlantı adresine yönlendirilmektedir. Kurumumuzca seçmen bilgileri e-posta yöntemi ile talep edilmemektedir. Bu nedenle bu e-postalara itibar edilmemesi, hiçbir bağlantıya tıklanmaması önem arz etmektedir.
Seçmenler, yurt içi veya yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını Yüksek Seçim Kurulunun internet sayfasından (www.ysk.gov.tr adresinden) sorgulayabilecekleri gibi, 14-27 Mart 2015 tarihleri arasında muhtarlıklardan askıya çıkarılan listelerden de kontrol edebileceklerdir. Ayrıca 444 9 975 numaralı çağrı merkezimize ulaşıp kayıtlarının olup olmadığını öğrenebilir, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabilirler. Bir banka veya resmi bir kurumdan geliyormuş gibi hazırlanan web sayfası veya e-posta yardımıyla(Phishing-Yemleme saldırıları) bilgisayar kullanıcıları sahte sitelere yönlendirilmekte, arka planda çalışan uygulamalar ile bilgisayar kullanıcısının; kimlik veya adres bilgileri, kullanıcı hesap numaraları, kullanıcı şifreleri ve parolaları, kredi kartı numaraları, internet bankacılığında kullanılan kullanıcı kodu ve şifreleri vb. bilgileri çalınmaktadır. Bu tip phishing(yemleme) saldırılarına karşı alınması gereken güvenlik önlemler;
Bilgisayarınızın güncellemelerinin yapılması ihmal edilmemelidir. Ayrıca güncel ve kaliteli bir anti virüs programı da kullanılmalıdır. Gelen e-posta’nın kimden geldiğinden emin değilseniz dikkate almayınız. Unutmayın hiç bir kurum veya kuruluş mail yoluyla sizden kişisel bilgilerinizi istemez ve doğrulatmaz. Vatandaşlarımızın dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları gerekmektedir.”

Vatandaşlara gönderilen sahte e-posta iletisi ise şöyle:

"Sayın ……;
……………… adresinde ikamet ettiğiniz ve ………….. Muhtarlığına bağlı olduğunuz görülmektedir.
7 Haziran 2015 Genel Seçim dolayısıyla ………………………………. Muhtarlığında seçmen askı listeleri 14.03.2015 cumartesi günü askıya çıkıyor 27.03.2015 cuma saat 16:30 da askıdan iniyor.
Bu süre zarfında ilgili muhtarlığa ekte istenilen bilgilerin gönderilmesini talep ediyoruz. Not-1: 7 Haziran seçmen bilgileriniz ekte bulunmaktadır. Lütfen bilgilerini kontrol ediniz
Not-2: Ayrıca dosya sadece bilgisayar ortamında açılmaktadır. YSK Seçmen Bilgilendirme Daire Başkanlığı"