Erzurum Kalkınma Vakfı'nın (ER-VAK) geleneksel olarak düzenlediği Sultan Sekisi Toplantısı’nda bu yıl, Türkiye’nin en başarılı özelleştirmelerinden biri olan Er-Çim-San A.Ş. (Aşkale Çimento) örneği ele alındı.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile birlikte organize edilen 22. Sultan Sekisi Toplantısı, ETSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. ETSO ve Er-Çim-San Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Aşkale Çimento’nun özelleştirilmesi aşamasında yaşananları özetledi. Yücelik konuşmasında, “Biz bu işe öncülük etmek için yola çıktımızda Allah bize güç verdi, üyelerimiz moral verdi. Bu güç ve moralle bugün elde edilen başarının temelleri atıldı. Bana göre Er-Çim-San; bir inancın, güvenin ve motivasyonun zaferdir.” dedi. 23 yıldır birçok platformda Er-Çim-San gerçeğini anlattıklarını ifade eden Yücelik, “İş dünyasından üniversitelere, yabancı konuklardan medyaya, sivil kitle örgütlerinden siyasetçilere onlarca kez bu süreçte yaşadıklarımızı anlattık. Doğrusu Er-Çim-San’ın doğup büyüdüğü Erzurum’da böyle bir toplantıyı beni ayrıca gururlandırıyor ve mutlu ediyor” diye konuştu.

“MAYAMIZDA PAYLAŞMAK VAR”

Çalışmanın ve üretmenin Er-Çim-San ailesi için büyük öneminin olduğunu anlatan Yücelik konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Er-Çim-San ruhunu Aşkale Çimento bayrağı ile dalgalandırdığımız her yerde paylaşma iklimi yaşanıyor. İşte bizim özümüz, mayamız ve farkımız 'paylaşmak' ifadesinin bizatihi kendisidir. Bizleri yakından tanıyanlar hiç kimseyi hor görmediğimizi, gönül yıkmadığımızı ve en önemlisi nefsimizden yana çıkmadığımızı iyi bilir. 'Birliğin ve Dirliğin Harcı' sloganı sadece kağıt üzerinde değil, sahibi olduğumuz fabrika ve tesislerin her taşına kazınmıştır. Bunu, elini taşın altına koyanlarla yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.”

1993 yılında 150 çalışanla yola çıktıklarını hatırlatan Yücelik, “Bu gün Er-Çim-San Holding bünyesindeki çalışan sayısı direkt 2 bini, dolaylı olarak 10 bini bulmaktadır. Çimento sektöründe; Aşkale, Trabzon, Van, Gümüşhane, Erzincan ve Bilecik fabrikalarımızla gücümüze güç katıyoruz. Erzurum, Ağrı, Aşkale, Giresun, Trabzon, Rize, Tokat, Amasya, Bilecik ve Bursa’daki hazır beton tesislerimiz gururla hizmet veriyor. Erzincan’da bulunan imalat fabrikası ve Tercan’da bulunan kırma, eleme tesisimiz ihtiyaçlarımızı zamanında karşılamaktadır. Ayakta durmak ve rekabet edebilmek için yatırımlarımıza, büyümemize devam edeceğiz” diye konuştu.

Er-Çim-San Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, ortaklarına kâr dağıtan holdingin bugüne kadar toplam 91 milyon 440 bin dolarlık kar dağıttığını anlatarak, "21 yılda 36 milyon dolardan fazla SSK primi yatıran şirketimiz şu ana kadar personeline toplam 168 milyon 500 bin dolar ödeme yapmıştır." açıklamasında bulundu.