Türkiye’den Bulgaristan’a gidecek olan yük treni vagonlarından, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 35 Suriyeli kaçak çıktı.

Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra İstanbul’a kadar ulaşan Suriyeli sığınmacılar, burada bir süre kaldıktan sonra Avrupa’ya doğru yasa dışı yolculuğa çıktı. Bu kapsamda organizatörlere kişi başına bin dolar ödeyen Suriyeliler, insan kaçakçıları tarafından kara yoluyla Edirne’ye getirildi.

Buradan Edirne Garı’nda park halinde bulunan yük trenlerinin arasına getirilen kaçaklar, Bulgaristan’dan getirdiği buğday yükü bıraktıktan sonra boş bekleyen kapalı vagonlara bindirildi. Buğdayın taşındığı üstü kapalı, havasız vagonlara bindirilen kaçaklar, karanlık içinde trenin hareket etmesini bekledi. Kapakları kapatılan vagonların içinde sabahlayan kaçaklar, hareket etmek üzereyken gelen bir ihbar üzerine polis tarafından durduruldu. Çok sayıda ekip vagonları tek tek aramaya başladı.

Vagonların kapaklarını açan polis, içeride havasız bir ortamda bekleyen; aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların olduğu 35 kaçak buldu.
Kaçaklar polisin yardımıyla dışarı çıkartıldı. Aralarında hasta çocuklar ve yaralı yetişkinlerin olduğu Suriyeliler, garın bekleme salonuna alındı.
Burada işlemleri tamamlanan Suriyeli uyruklu şahıslar, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü.