Elektrik faturaları Antalyalı vatandaşları canından bezdirdi. Önce sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışan Antalyalılar, şimdi de imza kampanyası ile seslerini duyurmaya çalışıyor. Yüksek gelen faturalarla karşı karşıya kalan mağdur insanlar, elektrik dağıtım firmasının bir an önce bu problemi çözmesini istedi.

Antalya, Burdur ve Isparta’nın elektrik dağıtımını sağlayan Cengiz Limak Kolin (CLK) ortaklığından oluşan Akdeniz firması, ödeme düzenlemesi yaptığı gerekçesiyle vatandaşa 2-3 aylık faturayı tek faturada yansıttı. Yüksek meblağla karşı karşıya gelen ve önceki faturalarını kıyaslayan vatandaşlar, faturalarda bir yanlışlık olduğunu gelen meblağların yüksek olduğunu savunuyor. Daha önce de seslerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışan vatandaşlar change.org isimli site üzerinden başlatılan imza kampanyasına katılmış bir haftalık dilimde 15 bine yakın insan, bu kampanyayı imzalamıştı.

Vatandaşların seslerini duyurmaya çalışan Halkevleri üyeleri, şehrin en işlek yeri olan Kışlahan Meydanı'nda imza kampanyası başlattı. Vatandaşların ilgi gösterdiği imza kampanyasının yanı sıra Halkevleri üyeleri, vatandaşın kayıp kaçak bedellerini geri alması için hazırladığı dilekçe örneklerini de mağdur insanlara dağıttı.

'FATURA ÖDEMEK İÇİN İNSANLAR KREDİ ÇEKİYOR'

Halkevleri Antalya Bölge Temsilcisi Kutay Meriç, vatandaşların mağdur olduğunu ve canının yandığı için ilginin bu kadar fazla olduğunu ifade etti. İnsanlara yüksek meblağlı faturalar gelmeye başladığını söyleyen Kutay Meriç, dün imza kampanyasını CLK merkezinde başlattıklarını ve orada yetkililere bu sorunu anlatmaya çalıştıklarını dile getirdi.

CLK’da karşılaştıkları manzarayı da anlatan Kutay Meriç, “CLK’ya fatura ödemeye gelen vatandaşlarımızı gördük ve vatandaşlarımızın yüksek meblağlı faturaları ödemek için bankalardan kredi çektiğine şahit olduk. Bu gelen faturalardan mağdur olmuşlar. Elektriği de kesilmemesi için böyle bir yola başvurmuşlar.” dedi.

Meriç, eylemlerinin süreceğini 24 Ocak tarihinde de vatandaşların katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanarak CLK’yı protesto edeceklerini belirtti.

‘SOYA SOYA BİR ÜSTÜMÜZ KALDI’

Elektrik faturalarına itiraz için imza kampanyasına katılan vatandaşlardan Sinan Akar, henüz faturasının gelmediğini, ancak kayıp kaçak bedelini geri alabilmek için eyleme destek verdiğini ifade etti. Aylık ödediği meblağdan yüksek oranda fatura geldiğini açıklayan Hilmi Ünal ise “Türkiye’de yüksek gelmeyen ne var ki? Normal faturamdan aylık olarak 25-30 lira daha fazla geldi. Sonuna kadar da bu işin arkasına düşeceğim. Soya soya bir üstümüz kaldı onu da alsın hükümet kurtulsun. Her şeyi özelleştire özelleştire ne kaldı yazık günah.” diye konuştu.

Erkan Açıkel de yüksek oranda bir fatura ile karşıya kalacağını tahmin ettiğini belirterek, “Arkadaşlarıma 3 aylık en az 500 lira elektrik faturası gelmiş. Herkesin birlik olması gerekiyor. Birlik olmazsak daha kötü olacak. Hem zamlı faturalar geldi. Hem de eve bu kadar faturalar gelmesi imkânsız. Biz sanayi elektriği kullanmıyoruz. Ben de elektrikçiyim. Bunun ne olduğunu bildiğim için kampanyayı imzaladım.”